Борисов: Правим всичко възможно да пуснем големите ученици

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
20:03 / 13.01.2021
2642
Министър-председателят Бойко Борисов посети училището в село Рибново -  СУ "Йордан Йовков".

"Правим всичко възможно, ако така управляваме добре епидемията, след 31 януари да пуснем и големите ученици", заяви Борисов.

На правителственото заседание днес стана ясно, че ще бъдат отпуснати 1 275 090 лв. за изграждане на нов корпус в учебното заведение. Освен физкултурен салон, в новата сграда към училището ще има 13 класни стаи – 2 нови компютърни кабинета, лекарски и дентален кабинет.

"500 деца се обучават тук, те го заслужават.  Когато има хубави училища, мотивирани преподаватели, храмове, развита инфраструктура и работни места - ще има и толерантност между християнското и мюсюлманското население, ще има по-добро бъдеще. Един бивш колега днес си "чешеше езика" и говореше как имало симбиоза между ГЕРБ и ДПС. Ние работим с всички кметове, без значение от партийната им принадлежност. Навсякъде живеят български граждани и искат по-модерна среда. Ако нашите опоненти не са съгласни да дадем тези 1 275 090 лв. за децата в Рибново, където кметът е от ДПС - нека да излязат и да го кажат!", коментира премиерът.

По-късно министър-председателят посети и училище "Св. Климент Охридски“ в село Дебрен.

"Стотици милиони отпуснахме за Родопите, инвестираме в образованието, в училищата", изтъкна Борисов.  Правителството отпусна близо 160 000 лв. за доизграждане на физкултурния салон.

"По цял ден се налага да се оправдаваме защо даваме на малките населени места – за игрища, за училища, за детски градини. На "жълтите павета“ много трудно асимилират някои наши колеги и опоненти, че има хора, които живеят тук", отбеляза министър-председателят.

Премиерът изтъкна, че подкрепата на правителството за българските общини продължава, независимо пандемията. По повод желанието на общината да санира сгради в Дебрен, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков изтъкна, че един от проектите, който се подготвя по линия на Националния план за възстановяване и устойчивост на България, е именно за енергийна ефективност. Общините ще могат да се възползват от него за саниране на публични сгради.

По време на посещението си Борисов бе придружаван от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Виж коментарите (3)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).