Борисов: Как щеше да функционира държавата, ако не бяxме построили нито една магистрала?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
22:26 / 03.10.2023
5939
"Цял ден ние браним правителството, тези, които най-много говорят срещу нас. Ако не бяха ГЕРБ и ДПС днеска, нямаше да има това споразумение. Арогантно поведение дни наред, самовлюбеност и когато видяха снощи зора - хайде всички заедно. Когато ГЕРБ и ДПС застанат зад някого, те го подкрепят. Без нас нямаше да има споразумение". Това коментира по-рано днес от Сливен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов относно протестите на енергетици и миньори.

"В целия този разговор за затваряне на мини и централи няма отговор на най-важния въпрос - заместващата мощност. От най-голям износител на ток, ще се превърнем във вносител", посочи той.

Борисов смята още, че партньорите им в управлението са си взели поука, въпреки "арогантното поведение и самовлюбеност", демонстрирани в последните дни. Той допълни, че ГЕРБ са длъжни да подкрепят правителството и заради трудната обстановка, предизвикана от войната в Украйна.

"Ако в днешните преговори се бяхме дръпнали, всичко щеше да приключи още днес", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Пътувах от Чирпан до тук час и половина и си задавах въпроса, ако ние не бяхме правили "Тракия“, "Марица“, как щеше да функционира тази държава. Всички, които сме минали, трябва да си припомнят какво беше – нито една магистрала, как се пътуваше през Петолъчката. Дори не ни е нужно да агитираме. Само показваме“, обобщи той.

"Цял ден ние браним правителството – тези, които постоянно говорят срещу нас. Ако не бяха ГЕРБ и ДПС, нямаше да го има това подписано споразумение. Арогантност, самовлюбеност,...Това са фактите. Взеха си поука, защото миналия петък много ни обидиха. Затова изпратих тримата ни водещи за еврофондовете и енергетиката Томислав Дончев, Теменужка Петкова и Десилава Атанасова да подпишат споразумението с миньорите и енергетиците", изтъкна лидерът на ГЕРБ.

"Разчитам на здравия разум на обществото. Три години ГЕРБ беше подложен на нечувано политическо гонение, но не мръдна, а се заздрави и прочисти. Затова е първа политическа сила, въпреки мракобесието“, обяви Борисов. "ГЕРБ стана модерен и доказа, че със своите структури може да се пребори за централната власт. Хората всеки ден виждат разликата между нашето управление и тези няколко месеца“, добави лидерът на ГЕРБ.

"Имат какво да сравняват. Лъжите им една по една блеснаха. Господ може да забави, но показва, и се вижда", заяви той.

"Сложна е задачата - хем не може да говорим срещу тях, хем са основният ни опонент, хем цял ден ги браним. Трябва да показваме направеното и да кажем на хората, че в който град се подведат, същото ще е в общинските съвети, което стана в държавата", предупреди Борисов. И отбеляза, че за последните 3 г. няма вкаран и един лев в общините.

"Разчитам на здравия разум на хората. Този спазъм в обществото, който бе продиктуван от много сили - ГЕРБ бе наричан партия на властта. Бяхме подложени на нечувано политическо гонение. ГЕРБ не мръдна. Заздрави се, прочисти се. Затова е първа политическа сила, въпреки мракобесието. Сега казват, че темел на ГЕРБ били кметовете - да ударят кметовете, това е целта. Мога да ги разочаровам. ГЕРБ се изгради като силна партия - от младежи, улегнали хора, средната класа. Все повече от модерните професии. ГЕРБ стана модерен, показа, че със своите структури може да се пребори за централната власт. Хората всеки ден виждат разликата между нашето управление и тези няколко месеца", увери Бойко Борисов.

Борисов отбеляза, че войната в Украйна влияе и в региона, и в България.

"Затова сме длъжни да подкрепяме това правителство. Ако бяхме се дръпнали с колегите от ДПС, днес всичко щеше да приключи. Искаме ли го? Аз лично - не.", обясни той, визирайки помощта, която ГЕРБ и ДПС удариха на ПП-ДБ при преговорите с енергетиците днес.

"В целия този разговор за затваряне на мини и централи няма отговор на най-важния въпрос - заместващата мощност," коментира Борисов.

"От най-голям износител на ток, ще се превърнем във вносител", допълни той.

"Както се спрат, какво правим? Трябва да се намалят вредните емисии, с какво ще ги заменяме? Слънце и въздух като няма, батериите като се изтощят - с какво ще ги подменяме? Много важен разговор за бъдещето на България. Въпросът не е само в тая сфера, същото бе в земеделието. С огромни усилия успяхме да помогнем пак на това правителство", напомни той скорошните протести на земеделци.

Виж коментарите (1)

Още по темата (937):
05.04.2024 МВР с остра реакция към Кирил Петков и Атанас Атанасов
01.03.2024 Нов общински съветник в Пловдив
21.02.2024 ВАС реши: В Панагюрище ще има нови кметски избори
16.01.2024 Момчето, което показа мускули, докато се брояха бюлетини, остана без
заплащане
05.01.2024 Иван Петков напуска ръководството на ГС на БСП – Пловдив, избраха нов председател
23.12.2023 Глобяват самозабравили се партии в Пловдив?
Още новини от Национални новини:
Каква заплата получава един евродепутат?
Хампарцумян за влизането ни в еврозоната: Риск има, ако се появят...
Има проблеми с платформи за стрийминг на съдържание в България
Тактическо учение на НАТО в България
Започва процедурата за изграждане на зарядни станции за 42 млн. л...
ЦИК с важни указания за гласуването


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).