ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Борисов: Ако EVN не се съобрази с изискванията ни, късаме договора
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:22 / 08.04.2010Коментари (18)3269
© Plovdiv24.bg
Търсенето на дивиденти от трите електроразпределителни дружества ЧЕЗ, Е.ОN и EVN. е възможност за компенсиране на 450 милиона лева от държавния бюджет, които няма да бъдат спестени заради решение на Конституционния съд за отмяна на една от антикризисните мерки. Това заяви премиерът Бойко Борисов, като уточни, че днес ще бъдат проведени срещи с представители на дружествата, за да бъде обсъдено правото на държавата да поиска дивиденти.

Премиерът Борисов заяви, че ще бъде взискателен при проверката на инвестициите, направени от трите дружества. Колкото до възможността за одържавяването им, Борисов уточни: „Всичко зависи от диалогичността на тези дружества и дали ще продължат със старата си практика или ще бъдат искрени с хората, на които продават електрическата енергия. Парадоксът е, че от държавната атомна централа електрическата енергия излиза на 66 лв., а когато стигне в държавната болница, тя я плаща на 138 лв. да речем. И когато са правени тези договори защо няма инвестиционен план, който се одобрява от държавата, защо няма срокове в него. Правени са договорите изцяло лобистки, това мога да го твърдя със сигурност".

По думите на премиера, ако трите дружества не се съобразят с изискванията на държавата, приватизационните им договори ще бъдат развалени. Според Борисов енергийният регулатор трябва да обясни защо в продължение на години са били поддържани високите цени на електроенергията. Премиерът заяви, че засега не се предвижда по-ранна актуализация на бюджета и тя ще бъде направена по план през юни.

Източник: Дарик



Още по темата: общо новини по темата: 2
27.04.2010 »
07.04.2010 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Интересни приказки. Дай боже да са със съдържание но ?? Тези мафиотски структури ако се смачката е добре дошло но !!!!!!!!!! Представете си до този момент не е поставен нито един стълб, нито една подстанция няма. За какви разходи се говори.
+1
 
 
Това изглежда толкова хубаво, че чак не е истина. То няма и да стане де. Поредните популистки изказвания на ББ. Вижте само: "Търсенето на дивиденти от трите ... е възможност за компенсиране на 450 милиона лева от държавния бюджет..." и още: "Всичко зависи от диалогичността на тези дружества..." Демек всичко е търсене на дивиденти. Ако евн си платят, си остават в играта и продължават по старо му. Просто тоя път ББ набара какво му се иска на народа
+2
 
 
Кръговете , които подготвиха и реализираха приватизацията на "безценица" на трите ЕРП могат да се установят , ако се разследват Иван Шиляшки,Лидия Шулева,Милко Ковачев,Николай Вълканов,Мардик Папазян и други , чиито имена са известни в МИЕТ и Агенцията по приватизация! Дружествата не изпълняват приватизационните договори.Още с идването си в България ЕВН , ЕОН и ЧЕЗ започнаха да търсят заедно възможности за повишаване на цените и създаване на неудобства и унижения на българите , работещи в тях за да ги пропъдят и за да напускат. На тяхно място си назначаваха двуезичници и еничари-агенти , които да им служат вярно.Започна източването на българската енергетика! Нека да се проверят договорите в ЕРП с фирмите , доставчиците и консултантите за да се види къде отиват парите.Колко се харчи за консултации , самолетни билети и командировки до фирмите - майки в Австрия , Германия и Чехия.Има много начини и е лесно за проверка , но трябва да има силна политическа воля!
+2
 
 
Защо хората не се замислят,че когато са комунистите на власт,Е...ат мамата на България.Вижте близката история.
+3
 
 
Гледах червените боклуци по телевизията и ми стана смешно.Те,дето не си мръднаха пръста да озаптят тия немско-чешко-чифутски бандити,се оправдават,че нямали капацитет за такова нещо.И като нямаха какво да кажат,изтърсиха,че до 3 месеца щяла да настъпи национална катастрофа.Направо съжалавам,че сме в Европа,а не в Южна Америка - тия прасета плачат за стадиона в Чили от 1973 г,където да бъдат разстреляни до крак!
+1
 
 
Не 'ако'',а направо късай договора и да почват да плащат глоби и те,и тия дето ги доведоха!!!
+3
 
 
Мачкай, Бойко! Размажи ги тези копелета
+2
 
 
Аз нямам радиатори нямам топломери не ползвам топла вода от 1998год.също така и цeлия блок няма топла вода и парно и накрая ми идва сметка за 2000лв.На всичкото отгоре ме осъдиха без да имам правото да се защитя в съда.То е ясно че един лев няма да им дам на тея измамници.Ето това е ЕVN.Предполагам,че има и много други хора като мен.Не им пълнете гушата на тея измамници,дано г-н Борисов им свие сърмите и да спрат да грабят българският народ.
+2
 
 
Всичко,казано днес от премиера-среща с представители на енергоразпределителните дружества,търсене на дивиденти и ревизия на договорите,е много по-реалистично от вчерашната изцепка: национализация!Ще стискаме палци на Бойко,дано дочакаме справедливост и спиране на грабежите !
+2
 
 
То че е така е едно на ръка.Но по-абсурдното е,както го казаха по ТВ ,че първо трябва да си платиш сметката и чак тогава да обжалваш,ако ти тряснат сума от да речем хиляда лв. при положение,че винаги си плащал по 50.Истината е,че тия гнусни австрийски чифути се държат като османски башибозуци и досега са дали безброй доводи в подкрепа на това да бъдат изритани от страната завинаги.Ако Бойко го направи,колкото и утопично да изглежда на този етап,дори само това да свърши,пак ще има смисъл от избирането му! еВН никога няма да заработят нормално,винаги ще се държат така и не трябва да има място за тях тук.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Специализирани полицейски операции в страната
Природни стихии
Почина писателят Алек Попов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: