Болен баща остана на улицата с двете си деца, нуждае се спешно от инсулин

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (35)
14:13 / 17.08.2016
59764
Репортер на Varna24.bg се срещна с 39-годишният Стоян, който отправи отчаян зов за помощ чрез нашата медия, след като остана буквално на улицата с двете си деца. 

Историята на окаяното семейство е драматична. Преди години Стоян и съпругата му имали голям апартамент във варненския квартал "Владиславово". По искане на жена му продали жилището и отишли да живеят в балчишко село. 

Наскоро обаче жената завъртяла връзка с друг мъж и изгонила съпруга си с двете деца. В пристъп на ярост подпалила цялото им имущество, в което изгорели дрехи, лични карти и документи на мъжа и децата. 

За да се предвижат до Варна се наложило да продадат колелото на Кристиян, 18-годишният син на Стоян. 

Симпатичното момче днес стоеше с наведена глава и сълзи в очите, докато баща му разказваше за злочестата им орисия.

Младежът, който не е завършил все още средното си образование, бил отличник в селото, където живеели. Мечтаел да стане лекар. Днес мечтата му е да има лична карта, за да може час по-скоро да си намери работа и помогне за оцеляването на болния си баща и сестра си. Кристиян е с операция на едното око, след като хвърлен диск отлепя ретината му преди време. 

Милена е на 20 години, но поради заболяването си, умствена изостаналост, прилича на дете на около 12 години. Момичето се нуждае спешно от памперси и дрехи.

Семейството е приютено на 17 юли без никакво имущество от тяхна възрастна позната, която им е отстъпила стая от жилището си, за да имат покрив над главата. Жената обаче е пенсионерка и инвалид и с парите, които получава не може да се грижи за изхранването на Стоян и децата му, които буквално гладуват.

Посъветвахме Стоян да се обърне към социалната кухня на ул. "Драва Соболч" във Варна. Директорката на трапезарията, Мариана Николова, уточни, че мъжът може да се нареди на опашката за храна рано сутринта, но огромната и тревога е, че кухнята ще работи до края на август и след това вероятно ще бъде закрита. 

На този етап Стоян има спешна нужда от инсулин и лекарства за високо кръвно налягане, които е получавал с рецептурна книжка, изгоряла при пожара. Мъжът не може да поднови и ТЕЛК-а си, докато не си вземе личната карта, за която вече е пуснал документи. 

Призовават се всички, които могат да помогнат по някакъв начин на Стоян и децата му да се обадят на тел. 0876 99 87 17.

Виж коментарите (35)
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).