Бойко Борисов: Както обещах, до 2024 г. АМ "Хемус" ще е готова

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
11:38 / 07.08.2018
5454
Върви  мащабно строителство и така както съм обещал на хората от Тетевен, Севлиево, Габрово, Търново, Търговище, Варна, до 2024 година АМ "Хемус“ ще е готова. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който днес инспектира строителството на участъка между Ябланица и Боаза. Премиерът изтъкна, че това е най-трудният за изграждане участък, за който се изисква огромен труд и капацитет. "Виждате как се строи в планината - тези българи в камионите, в багерите, във валяците, са герои също. Това прави БВП, това ще доведе повече бизнес и туристи“, добави Борисов.

Министър-председателят изтъкна, че на 15 август предстои да започне строителството от Белокопитово до Търговище, междувременно ще стартират тръжните процедури и за двата лота до Велико Търново. Попитан за АМ "Струма“, Борисов отбеляза, че през есента ще бъде открита отсечката до Сандански.

"Мащабно строителство тече и в образователната инфраструктура, каза още премиерът и добави, че за над 620 млн. лв. се строят и ремонтират училища и детски градини. По отношение на хората с увреждания министър-председателят посочи, че в момента върви разпоредената от него проверка на дневните центрове. "Имаме доста информация къде какво се случва и взимаме мерки“, заяви Борисов. Той изрази очакване до края на годината да се направи и информационната система, което беше договорено по време на срещата му с Национално представителните организации на хората с увреждания и с представители на майките на деца с увреждания. "В новия бюджет със 150 млн. лв. повече ще имаме в системата. Ако работим така, както в момента, ще могат да се осигуряват допълнително средства и през следващите години“, подчерта премиерът. "Всички системи имат нужда от повече финансиране“, каза още Борисов, като същевременно напомни, че са били платени над 6 милиарда – за КТБ, за руските реактори и за американските централи. "Това са две магистрали "Хемус“, добави премиерът в заключение.

Виж коментарите (16)

Още по темата (123):
25.10.2023 Борисов: Aко ГЕРБ не спечели на изборите, АМ "Хемус" няма да се строи
24.08.2023 Девет са обвинените за присвоените милиони от АМ "Хемус"
21.08.2023 Андрей Цеков: "Хемус" е показателен пример как не трябва да се осъществява магистрално строителство
20.07.2023 Гроздан Караджов показа нови документи по казуса АМ "Хемус"
12.03.2023 Шефът на АПИ: 500 млн. лв. ще струва ремонтът на 100 км от проверените
пътища
11.03.2023 Главният секретар на МВР: В строителството е потъвал огромен държавен паричен ресурс, който не е ползван по предназначение
Още новини от Национални новини:
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините
Земетресение в Черно море
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).