ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Бизнесмен: Непознат дойде при мен и ми показа визитка, на която пишеше "Очистете го"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:08 / 19.02.2024Коментари (0)49055
©
Следят ни. Искаме от министерството да се назначи охрана за семействата ни.

Това заяви в предаването "120 минути“ по БТВ Йоаким Каламарис, консултант по инвестицията, която води до сблъсък с мрежата от зависимости в българското правосъдие, данъчни, КПКОНПИ след убийството на Мартин Божанов-Нотариуса. 

Всичко започва с инвестиционно намерение върху парцел, който в момента е сред най-скъпите в София. Йоаким Каламарис намира партньори, с които се скарва и така попада в обхвата на убития Божанов. 

"Отначало ние започнахме да виждахме проблем в инвестицията ни. Не знаехме какво се случва. Виждахме, че главният архитект на София, тогавашният кмет на столицата, имаха желанието да ни помогнат, но се появиха едни хора, които се занимават с горива и данъчни и започнаха да казват, че тази инвестиция няма да се случи и няма как да се случи. Ние им казахме: "Ние сме купили този имот. Защо да не се случи?“, а след това започна и натискът срещу нас“, разказа Каламарис. 

"Намерихме първия си инвеститор, но две години след това започва битката, защото проектът стана по-скъп. Появиха се други инвеститори от арабски произход, за които може би има общ език с хората с горивата заради акцизи и мита. По този начин те търсят първо помощта на Пепи Еврото и на неговото обкръжение, но вероятно са отхвърлени и търсят опора при Нотариуса, че могат да му осъществят схемата и да получат голям процент. Хората, които работят около Нотариуса, са голяма армия“, каза той.  

По думите му има и кражби на сгради на друг гръцки магнат. "И то грубо от тази хайка, с участие на много видни личности и предприемачи от Белене, които са осъществили това. Имахме също натиск, но не можахме да реагираме като консултантска компания. Това се случи 2019 г.“, добави Каламарис.

"Седнах в един ресторант в София септември 2021 г. и дойде един човек при мен, който се занимава с охранителна дейност. Ние не се познавахме с него. Показа ми визитката на телефона си, а на другата маса видях Пепи Еврото. На визитката пишеше: "Очистете го“, а отгоре името Атанас Димов (Атанас Димов, който има верига бензиностанции "Круиз" и фирма САКСА за търговия с горива – б.р.)“, каза той.  

"Йоневска (Фиданка Йоневска – служителка на НАП - б.р.) има конфликт на интереси и ѝ повдигат обвинение на административно ниво, тя е за наказателно, но ВАС я оневиняват. Едновременно тя пусна срещу нас жалби като физическо лице и влиза в масиви за това как да създаде проблем. Тази подготовка може да има някой, който извършва подобни деяния. Спецов (Румен Спецов – шеф на НАП – б.р.) трябва да пита дали Иван Димов има връзка с нея (Фиданка Йоневска – б.р.) и каква е тя, и дали е изпратен на ВАС юрист да защитава този казус от името на НАП. Иван Димов е един от заместниците на Спецов. Нямаме проблем със Спецов, нито с Асен Василев, но те имат хора, които не работят в тяхната посока“, заяви Каламарис. 

"Бяхме на среща с Бойко Рашков, когато беше министър на вътрешните работи, и му разказахме, че тези араби заедно с горивния бос ни създават проблеми и искат да ни откраднат имота. Казахме му, че част от техните съпруги работят в ГДБОП. Не само жената на Нотариуса работи в ГДБОП. Тогава Рашков намери доказателство с настоящия министър Стоянов (Калин Стоянов – б.р.), че има такава жена, която е влязла не от вратата, а от прозореца. Рашков ни посъветва да се обърнем към медиите“, подчерта той. 

"Излязохме сега пред медиите, защото правдата ни поглъщаше и искахме да разкажем цялата история. Не излязохме да се оплакваме, че нещо ни се случва, излизаме като победители. Джон Кустас беше в шок, че се случват тези неща“, пък заяви Анастасиос Дикос, изпълнителен-директор на фирмата на гръцкия корабен магнат Джон Кустас, съсобственик на един от най-големите молове в страната и представител на световна верига мебелни магазини.


Още по темата: общо новини по темата: 138
19.04.2024 »
04.04.2024 »
02.04.2024 »
02.04.2024 »
01.04.2024 »
31.03.2024 »
предишна страница [ 1/23 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: