ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Бившият съпруг на прегазената Юлия с нови разкрития
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:02 / 12.10.2020Коментари (58)77333
"Единственото, което искам, е този, който е блъснал Юлия и избягал, да бъде разкрит, задържан и осъден. Нека този страхливец да се изправи пред нашата 9-годишна дъщеря и в очите да й каже защо й отне майка й", казва полицаят Цветелин Цеков. Той е бивш съпруг на 34-годишната Юлия Ангелова, която бе прегазена последователно от две коли на пътя Созопол-Приморско в 1 часа на 26 юли. След първия удар от автомобила на водача беглец младата жена е блъсната от още една кола, чийто шофьор подава сигнал за инцидента в полицията.

До момента, повече от два месеца след смъртта на Юлия, беглецът от мястото на престъплението не е разкрит. Известен е само фактът, че той се е движел с лека кола, сив металик, която е заснета от видеокамера на пътя. Кадрите са с много лоша резолюция и досега автомобилът не е идентифициран. Свидетели на тежкото престъпление, причинило смъртта на красавицата Юлия, също няма освен разказа на таксиметров шофьор. Той бил нает от младата жена да я закара от Созопол до къмпинг "Арапя", в който била отседнала. Таксиджията твърдял, че оставил клиентката на пътя, защото нямала достатъчно пари да плати за целия курс.

"Това не е вярно. Той казва, че апаратът му е показвал 22 лв., тя му е дала 20 лв. и я оставил. До мястото, което посочва, цената е 18 лв. 22 са до това място, на което Юлия е блъсната от избягалия шофьор. Разстоянието между двете точки е около 500 метра", обяснява Цветелин Цеков. Той допуска, че таксиджията крие някои факти около инцидента. Травмите по тялото на Юлия показват, че тя е слязла от задната дясна врата на колата и най-вероятно е тръгнала да пресича пътя зад таксито. В този момент е блъсната от колата на беглеца, предполага Цеков. Дали е станало точно така, ще трябва да установят разследващите. "Към момента нямам никаква информация от колегите от Областната дирекция на МВР в Бургас и не зная какво става със случая", казва Цветелин Цеков.

Като анализира известните му факти, почерненият мъж допуска, че най-вероятно таксиджията, който е от близкото с. Равадиново, познава водача, блъснал Юлия, и го прикрива. Публично известно към момента е, че въпросният таксиджия няколко пъти е сменял версията си за случилото се във фаталната нощ. "Може би трябва да се работи повече с този човек, дори да се изпрати на изследване с полиграф. Като криминален психолог мога да кажа, че първият шофьор, блъснал Юлия, е мъж, местен човек, със семейство, на средна възраст, най-вероятно е бил под въздействие на алкохол или наркотици. Бягайки от местопрестъплението, той е осъзнавал какво върши. Бил е наясно с последиците, които ще има за него, ако остане.

Извършителят не е жена. Те имат друга психика. Тя не би могла да запази самообладание. Би позвънила най-малко на мъжа си или на близък за помощ. В нея би проговорило майчинското чувство, би слязла да види какво е направила.

Невъзможно е шофьорът да не е усетил удара на човек около 70 кг при скорост над 80 км/ч. От такъв сблъсък остават сериозни поражения по колата - по бронята, по предницата, по капака. С тях не би могло да стигне далеч, без това да направи впечатление. Беглецът е местен, който познава района, може да се придвижи бързо на сравнително кратко разстояние и да скрие колата, без да бъде забелязан. Със сигурност е разбрал какво е направил и е избягал като пълен страхливец, без да спре и да помогне на пострадалия човек, защото е искал да прикрие друго - алкохол или дрога. Възможно е да е някой, който по принцип си пие и си кара кола", обяснява полицаят Цеков. Цветелин и настоящата му съпруга се грижат за 9-годишната му дъщеря от брака с Юлия след нейната смърт. "И макар че е едва на 9 години, дъщеря ми се държи много зряло. С нея, разбира се, работи психолог. Дъщеря ми осъзнава какво се е случило. Иска убиецът да бъде намерен и да го пита защо така е постъпил с майка й", казва Цветелин Цеков.

Беглецът от местопрестъплението не е унищожил автомобила си, а го е скрил в района, обяснява Цветелин Цеков. Практиката му като полицай със 17 години стаж показва, че престъпниците постъпват по три начина с колите, които могат да ги уличат - палят ги, потапят ги във водоеми или ги скриват. "В този случай е скрит. Не е разфасован, защото при това действие остават много елементи от автомобила, а освобождаването от тях крие риск от привличане на внимание. Изчаква се всичко да заглъхне и тогава извършителят ще се опита да се освободи от колата", казва Цеков, цитиран от "България Днес".


Още по темата: общо новини по темата: 14
25.10.2021 »
05.07.2021 »
18.03.2021 »
18.02.2021 »
08.02.2021 »
03.02.2021 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Има вероятност извършителят да е поправил автомобила и отново да е в движение. Не знам дали трафик камерите правят записи, и ако правят, то колко време се съхраняват. Къртовски труд е, но може да се провери кой автомобил липсва дълго време в трафика след инцидента, ако е местен. Също доставките на едрогабаритни авточасти в местните офиси на куриерите. Ако не е местен се е отървал от автомобила, не е много лесна работа за неадекватен човек в състояние на афект, но не е невъзможно, върнати номера на сравнително приличен автомобил, до 10 години, не знам дали КАТ имат единна система, но пак е къртовски труд. Проследяване на разходите на таксиметровия шофьор, сложна работа, или негови роднини. И въобще роднините на таксиметровия шофьор, човек не прикрива престъпление от симпатии, мотивацията е избягване на загуби, или облагодетелстване. Но е адски много работа, дано има енергия, за да бъде свършена.
0
 
 
Дано се предаде сам, защото и това убииство ще остане неразкрито, както всички до сега. Мир на душата й и сили на близкитерџ?ўрџ?ўрџ?ў
0
 
 
Човек никога не се оставя на пътя, къде остава съвестта, тя е била Човек, Поклон и ГОСПОД .......той вижда.....
0
 
 
Поклон! Да почива в мир! Светла им памет!
0
 
 
Има голяма вина шофьора,само парите явно са движеща сила за него в живота.Не е ли могло жената да плати на място в Арапя?!Трябвало е като е видяла че няма пари изобщо да не се качва на такси или да се разбере с него предварително.А не просто я оставил на пътя.Много малоумен шифьор.
0
 
 
Какъв простак е този таксиметров шофьор. Как можеш да оставиш жена насред пътя късно вечер.?20-30лв ще забогатее ли с тях.
0
 
 
Теорията ти, за какво точно се е случило, звучи логично.
0
 
 
Защо не претърсят целия град да видят къде какви коли има и така ще разберат кой е бил виновника но и тоя със таксито и той е за затвор
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: