Бившият началник на КАТ-София: Не искам да ми се петни името

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:02 / 14.10.2022
1828
МВР е йерархична структура, на различни нива се контролират служителите. Не съм съгласен с изявленията на министър Демерджиев. Той не каза конкретика, но аз ще дам такава за случая със Семерджиев. Това заяви комисар Тенчо Тенев, бивш началник на "Пътна полиция – София" в ефира на NOVA и разкри повече подробности.

"От 2011 до 2013 година Семерджиев е спиран много пъти от служители на Пътна полиция да кара автомобил без книжка. Защо тогава – в този период, не му е предявено обвинение и материалите не са изпратени в прокуратурата. Попитайте министъра кой е бил началник на отдел "Пътна полиция"? Не съм бил аз. От  2014 до 2019 година началник на този отдел бях аз. През 2014 година изпратихме материали на прокуратурата. Наши служители са му писали актове за шофиране без книжка. През 2016 година същ има изпратени материали на обвинението за същите провинения", посочи Тенев.

"Когато нашите служители спират водача, той показва книжка от Швейцария. Свидетелството се вижда валидно. Колеги от 7-мо РУ го спират, той не спира, преследват го, успяват да го накара да спре, и викат патрул на "Пътна полиция" за тестване за алкохол и наркотици – хващат го, че е дрогиран. В един момент се оказва, че водачът отива обратно до автомобила и избягва. Не са му сложени белезници. Тръгнали са да го гонят, но не са успели да го стигнат. Това се случва няколко дни преди убийството на двете жени на бул. Черни връх. Няколко дни след това получихме потвърждение, че книжката му от Швейцария не е истина", допълни още той.

"Аз съм обиден от отношението на ръководството на МВР, защото има случаи, когато тези неща са се случвали, докато аз не съм бил началник. Аз осъществявам общ контрол на състава, под мен има и други служители. Не могат да вменят на мен вина. Тези думи са, защото преди няколко дни казах някои нелицеприятни неща", каза още Тенев.

"Аз съм 32 години в системата на МВР, министърът е тук от два месеца – не искам да ми се петни името", каза той и допълни, че никой не е изтъкнал докладът за чадър над Семерджиев, когато ме принудиха да изляза в отпуск, а после и в пенсия.

Виж коментарите (0)

Още по темата (245):
22.04.2024 20 години затвор за Семерджиев и на втора инстанция
14.03.2024 Отложиха делото за фалшива шофьорска книжка на Георги Семерджиев
06.03.2024 Заличиха свидетел по делото "Семерджиев"
06.03.2024 Делото "Семерджиев": Жената, за която се твърди, че е била зад волана, трябва да се яви пред съда
23.02.2024 Сигнал за лъжесвидетелстване по делото "Семерджиев"
22.02.2024 Делото Семерджиев: Жена потвърди, че се е возила на задната седалка, кой е карал колата?
Още новини от Национални новини:
Асен Василев: Никога повече с Борисов и Пеевски
Стефан Янев от Пловдив: Политиката не е дейност, която прилича на...
Калин Стоянов с последна информация за сигналите за купуване на г...
БНБ с информация за фалшивите банкноти
Появиха се кадри след гонката във Велико Търново
Увеличават цените на допълнителните пакети от 1 юли


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).