Бивш министър: С какво фитнесът е по-безопасен от ресторантите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:40 / 31.01.2021
4408
"Няма противопоставяне. На лекарят му е все едно пациентът, който умира от коронавирус, къде се е заразил. Той иска да го излекува. За колегите ми е все едно къде са се заразили пациентите. За тях е проблем, когато станат много болните“.

Това заяви  бившият здравен министър Мирослав Ненков пред в "Тази неделя“ по БТВ.Той предложи радикална идея за разрешаване на здравната криза.

"Заразата се предава по въздушно-капков път, трябва да носите маски, трябва да си миете ръцете. Моята теза е, че всеки един човек носи персонална отговорност за своето здраве. Нито личният лекар, нито най-големият професор, нито министърът, нито премиерът отговарят за моето или за нашето здраве", категоричен е Ненков.

"Тази криза не се управялва експертно, тя се управлява и много политически.“, каза Ненков. По адрес на здравния министър Костадин Ангелов, предшественикът му го определи като "горкия“. "Много лош период му се падна да е министър“, коментира Ненков.

Ще отворят тези ресторанти, в които всички са съгласни – и собствениците , и персонала, защото глобата е голяма, обясни друг гост в предаването "Тази неделя“ Станислав Димитров, собственик на заведение в София.

Той обаче подчерта, че това е негово лично мнение и не е становище на браншовите организации. Димитров изрази и възмущението си от факта, че през цялото време, докато той и колегите му спазват правилата и не работят, има заведения в хотелите и извън тях, които не са спирали да посрещат клиенти.

Ясно е, че ресторантите категорично се мерят с двоен аршин, каза Димитров. Той обясни, че персоналът напуска, защото "трети месец ги будалкат, че ще им платят жалките подаяния, които нямат нищо общо с техните доходи“.

С какво фитнесът е по-безопасен от ресторантите. Никой не казва при какви критерии отварят и затварят. Или вероятно има, но те не се ползват, за да се управлява кризата. Тя се управлява на парче. И даде пример – "затвориха училищата, защото някой се разкрещя, че не иска да се зарази“, завърши д-р Ненков.

Виж коментарите (1)

Още по темата (17026):
08.05.2024 Изтеглят COVID ваксинa в световен мащаб
06.05.2024 Ген. Мутафчийски за трудностите на военен лекар
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
Още новини от Национални новини:
Борисов: Петков казваше "Тагарев е нашето знаме", но сега пък го ...
Страшен потоп в наш областен град
Педиатър успокои: Ваксината за коклюш е напълно безопасна за брем...
Страната ни с рекордно нисък износ на ток за първите месеци: Спад...
Доклад на ЕК буквално ни уби с констатация за разликата бедни-бог...
Страшен порой се изля над столицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).