Бебе се роди в Спешна помощ в Пещера след героична намеса на 3 жени

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
19:52 / 01.11.2018
4592
Момченце се роди в Спешна помощ в Пещера, преди близките му да успеят да закарат майката до болница. Родилката е от баташкото село Нова махала. За нея това е второ детенце, дошло обаче изненадващо доста преди термина, съобщи Дарик.

След като получила първите контракции, семейството й се опитало да я закара с кола до Пазарджик. Болките обаче ги заставили да се отбият във филиала на Спешна помощ, а юнакът се появил минути по-късно. Въпреки че в медицинското звено няма никакви условия за такава дейност, нито инструменти или акушерски стол, дежурните – д-р Папазова и сестрите Семерджиева и Костова, са се справили блестящо, разказа гинеколожката на родилката, д-р Елисавета Генчева.

Момъкът е добре развит и напълно здрав въпреки малко ранната си поява. Висок е 49 см и тежи 2 750 грама. Когато д-р Генчева и колегите й по тревога се появили да помагат в Пещера, той вече плачел с пълно гърло, а майка му – Сибел Камбурова, ги посрещнала с щастлива усмивка.

Д-р Генчева казва, че още повече се възхитила от колегите си, след като разбрала, че нощем само те отговарят за всички пациенти в града и околните няколко селища. Болницата била тъмна, работела само ортопедия и наистина нямало на кого да разчитат в екстремната ситуация. Така че направеното от тях е героизъм, казва гинеколожката. Благодарение на професионализма и всеотдайността им едно семейство от едно родопско село е щастливо с втората си рожба.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Фермер: Положението е наистина смазващо!
Край с евтините картофи
Проф. Рачев: Времето по празниците ще е динамично, трудно ще се п...
Защо се налага да доплащаме за уж безплатните лекарства?
Велики вторник е - ден за поука
Не забравяйте чадърите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).