Барети с автомати арестуваха показно знаков крими герой

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
19:20 / 17.12.2019
8218
Радослав Иванов Велков, по прякор Радо Темерута, е бил арестуван днес от барети, въоръжени с автомати, в столично заведение. Задържането му е било показно.

Известният от миналото знаков крими герой е бил отведен в ареста на националната следствена служба на "Г. М. Димитров", съобщават източници на Блиц.

Адвокатката на Темерута Вяра Братоевска потвърди пред БЛИЦ за неговото задържане. Тя заяви, че няма никаква друга информация по случая и призна, че клиентът й не е опитвал да се свърже с нея след неговото задържане.

Вяра Братоевска, обаче, изрази опасение, че здравословното му състояние е много влошено и един подобен арест би могъл да му се отрази фатално.

"Да кажем, че състоянието му в момента е животозастрашаващо. Не искам да бъда по-конкретна за заболяванията му, защото това са лични неща на мой клиент, които без да съм поискала позволението му, не мога да споделя. Той така и не се възстанови от стрелбата, но след нея получи друго, много по-сериозно заболяване", коментира още Вяра Братоевска.

Радо Темерута бе прострелян на 6 декември 2006 година. Малко преди 17 часа той и адвокатката му Вяра Братоевска отиват към 6-то РПУ в "Княжево", но неизвестен мъж открива стрелба и ранява тежко Темерута в главата. Той е откаран тогава във ВМА, където лекарите се борят за живота му. Успяват да го спасят, но стрелбата има последствия за здравословното му състояние.

Според разследващите нападението е било поръчано от конкуренцията. Същият ден, в който стрелят по Темерута, но сутринта неизвестни откриват огън по колата на близкия до него Димитър Вучев – Демби, но не успяват да уцелят.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).