ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
БНТ изви ръцете на малките оператори покрай европейското
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:40 / 18.06.2012Коментари (15)5393
©
Държавната БНТ показа за пореден път, че съществува в свой измислен свят и не се съобразява нито със законите на пазарната икономика, нито с българския зрител, от чийто джоб се плащат заплатите във все по-западащата национална телевизия.

Повод за разразилия се скандал е безспорно актуалното в момента Европейско първенство по футбол. Ще се абстрахираме от абсурдните студия, неадекватните анализи и комичния и грешен коментар на работещите в спортната редакция на телевизията. Слава богу, всеки по желание може да спре звука на телевизора и да смени канала в паузата между полувремената.

Оказва се обаче, че не малка част от българите са лишени от възможността да наблюдават БНТ HD канала и по този начин да се насладят изцяло на качеството на футболните сблъсъци. Причината отново е неадекватната, а може би и незаконна политика на БНТ.

Ето какво разпространи до своите абонати един от операторите:
Скъпи приятели,
Във връзка със запитванията на много от Вас за излъчването на европейското първенство по футбол в HD формат по БНT HD, бихме искали да Ви информираме за следното:
Българската национална телевизия ни поиска непосилно висока такса, която само определени големи оператори могат да си позволят да платят. Сумата, която искат, е еднаква за всички оператори, без значение дали броят на техните абонати е 200 или 200 000. Според нас това е нарочна бариера, поставена в услуга на определени играчи на пазара. БНТ е държавната телевизия и по определение и статут нейното разпространение би трябвало да е безплатно. Поради тези причини сме уведомили браншовите организации и сме отправили жалби до няколко държавни регулатора и институции, в т.ч. СЕМ, които се ангажираха да проведат среща с представители на БНТ и да излязат със становище по казуса. Вашето мнение на потребители също е важно за нас и се надяваме да ни подкрепите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 18.06.2012 г.
0
 
 
Няма ли кой да каже на Г.Василев ,че не става за коменатор.Действа като Кашпировски-можеш да заспиш пред телевизора.Тоя ще се пенсионира в БНТ.
+2
 
 
Не сте прави!БНТ е единствената телевизия която предава спортни и комедийни предавания в едно.:)))
Aнонимен
на 18.06.2012 г.
0
 
 
Има един коментатор, който се набива особено много в ушите на хората! Когато някой отбор отбележи гол, той издава такива звуци, все едно че е изпитал оргазъм, какъвто получава и когато някой му вкара нещо отзад!
Aнонимен
на 18.06.2012 г.
0
 
 
Добре дошли в света на "пазарната икономика"... БНТ няма ресурса да излъчва HD масово, но притежава правата. Затова пуска Б-то-Б услуга, която да прехвърли тежеста от масово разпространение на други можещи частни компании. Вместо да се оплаквате, може да направите нов бизнес в така възникналата ниша. И инвестици има много в момента в България за стартиране на такъв вид бизнес.
+2
 
 
Европейското е само три седмици (а не месец, както се твърди в една реклама правена от някой аматьор). Ще ги изтраем още малко, пък и да сравним колко много са назад. Която и ТВ да вземе правата за европейско или световно ще се справи блестящо спрямо БНТ. Погледнете от веселата страна и не се ядосвайте на коментаторите - те просто толкова могат... т'ва е матриала...
+2
 
 
На ВСИЧКИ БЪЛГАРИ е осигурено БЕЗПЛАТНО ефирно излъчване на БНТ. За Пловдив от Копривките се излъчва БЕЗПЛАТНО и от цифров предавател. Повечето кабеларки / особено селските / са направени без никакво грамотно проектиране и сигнала е под всякаква критика. Важното е да се вземат парите на хората.
+2
 
 
и аз гледам без звук. коментатора и още по глупавите анализи само дразнят!
-3
 
 
По вашата логика .. дайте за хората които не изкарват повече пари да намалим данъците, цените в магазините, горивото .. само защото не могат да си го позволят.
+4
 
 
Дилемата само гледайте :D - Ние сме данъкоплатците -> Те получават заплати от държавата -> Те ни искат още пари за услугите си . :| как да не се чувстваш прецакан . Да не говорим за коментаторите , чух го да казва "той се опита да я КОПНЕ" , не да прехвърли вратаря , а да я КОПНЕ . Като че ли си гледам мача на село :D:D:D
+2
 
 
нищо ново от БНТ и епичните им коментатори
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: