БНТ: Няма да свалим новините на турски под натиск

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
13:05 / 12.11.2009
3015
"Нито една телевизия не си променя програмната лицензия заради подписка или под натиск", каза на пресконференция за новините на турски език генералният директор на БНТ Уляна Пръмова.

Тя посочи, че в програмната лицензия на БНТ от 2001 г. е било записано излъчването на новини на турски език в национален ефир. По думите й, колкото и да е нисък рейтингът на новините на турски език сега, те все пак се гледат от 50-60 хиляди души.

Генералният директор на БНТ съобщи, че медията е поръчала мащабно национално социологическо изследване, в което зрителите трябва да отговорят какво искат да гледат в бъдещите програми на БНТ във връзка с цифровизацията. Резултатите от изследването се очаква да бъдат готови до месец.

Преди няколко дни премиерът Бойко Борисов обяви, че е поръчал социологическо проучване за излъчването на новини на турски език по БНТ. "Ще видя какво ще кажат хората и с него ще запозная СЕМ", заяви той. Борисов допълни, че общественият регулатор трябва да каже дали да се излъчват новини на турски език, или не. Само преди два дни председателят на Партията на българските мъже Росен Марков пък се самозапали пред сградата на БНТ. Демонстрацията беше част от протеста на колоритния варненец срещу излъчването на новини на турски език по националната телевизия.

Източник: dnes.bg


Виж коментарите (17)

Още по темата (1):
06.11.2009 Социолози решават съдбата на новините на турски
Още новини от Национални новини:
Радев от Враца: Днес ние сме длъжници на онези безсребърници, кои...
Стефан Янев в Перник: Присъда за всички във властта е, че Българи...
Половин България и Пловдив с код и предупреждение за това, което ...
ЦИК: Избирателите без право на евровот ще гласуват само на хартия...
Експерт: Внимавайте с басейните в хотелите и спа центровете
Ускоряват работата по проекта за детската болница


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).