Автоинструктори от Варна излязоха на протест

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:48 / 01.05.2020
4086
Автоинструктори от Варна протестират днес, въпреки че от началото на следващата седмица /4 май 2020 г./ започва поетапното възстановяване на дейността им. Това обяви за Радио Варна Атанас Балабанов, председател на Съюза на автоинструкторите във Варна.

Това, което обявиха от министерството на транспорта, че се разрешава обучението на практика не кореспондира с действията, които в момента извършва Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", затова и ще излезем на протест, каза още Балабанов. Той посочи, че в заповед, която са получили от директора на агенцията се казва, че се разрешава само явяването на теоретичните и практическите изпити при определени условия, но не и на обучението. Хората, които са били записани за изпити преди обявяването на извънредното положение, не са управлявали кола през това време и вероятността да не издържат изпитите - теория и практика са много големи, уточни Балабанов.

Съюзът на автоинструкторите във Варна настоява възможно най-скоро да се разреши да започне обучението на курсистите и в двете форми, за да могат тези, които трябва да се явят на изпити да си припомнят и теорията и практиката. Ако веднага бъдат изпратени на изпит има вероятност много от тях да не ги издържат успешно и така да се наложи да плащат и допълнителни курсове за обучение и още такси за явяване на изпит, каза Балабанов.

Протестът ще се проведе от 10.00 часа на паркинга на сградата на Държавна автомобилна инспекция-Варна. Автоинструкторите настояват и да бъдат включени в някакви рамки за финансово подпомагане, тъй като търпят много големи загуби и да бъдат изготвени критерии за кандидатстване, за да могат да го направят.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Бойко Борисов за ПП/ДБ: Аз няма да преговарям с тези хора повече
Делян Добрев за заплатите на борда на НЕК: Взимат по 5-6 хил. лв....
Главчев се отказва от заплата като министър, ще получава само 11 ...
Meteo Balkans с много лоша прогноза
Вирусите, от които да се пазим тази пролет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).