ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Астроложка направи прогноза за месец юли
Автор: Йоланда Пелова 16:19 / 30.06.2023Коментари (1)8991
©
Още от самото начало юли започва обещаващо – квадратурата Плутон-Юпитер се разпада и започва да се усеща повече лекота във въздуха. Този напрегнат аспект беляза целия юни и активира много болезнени амбиции, активира скрити заболявания и донесе много напрежение в живота на хората. Това каза за Sofia24.bg астрологът Валентина Маренова.

Публикуваме цялата прогноза за месец юли: 

Сега е по-спокойно. Не и в любовта обаче. Венера, планетата на любовта е в пламенна прегръдка с Марс, планетата на страстта и то в огнения знак Лъв. Чувствата са ярки, както и всичко около нас, а квадратурата на Уран прави всичко да е много романтично. Бързи флиртове, изненадващи жестове, неочаквани влюбвания. 

И да, може да донесе раздели – особено ако партньорските отношения са се превърнали в "просто навик“. Планетата Уран е символ на свободата, романтизма и различността и дава своите резултати доста мигновено и рязко. Особено в личните отношения, защото аспектира двете лични планети Венера и Марс почти до средата на месеца, до 13 юли. Още на 10 юли леко ще поутихнат страстите, когато Марс ще влезе в Дева и ще направи действията на хората по-колебливи, а решенията взети след детайлен анализ. Намалява импулсивността.

Но през юли се случва едно от главните за 2023 година звездно събитие. Малко преди Венера да направи своя преход от Лъв в Дева, тя се забави своя ход и на 23 юли ще тръгне назад. Тогава започва ретроградната фаза на Венера, която ще продължи до 4 септември. Венера е ретроградна по 40 дни веднъж на 2 години.

В звездното небе тя се различава от останалите звезди, защото свети най-ярко. Народът ни я възпял в много песни, чували сме приказки и вълшебни легенди. Това е най-ярката звезда на небосклона, изгрява най-рано и залязва най-късно. Сутрин нашите предци са я наричали Зорница, а вечер – Вечерница. Но и в двата случая говорим за Венера.

Какво показва Венера в нашата астрологична карта? Най-общо казано, Венера показва какво харесваме, какво ценим в живота, как обичаме, какви емоции имаме. Силата на Венера е в нейната слабост т.е. мекота, пластичност, хармония и баланс. Венера е силна в знаците Везни, Телец, Риби.

Какво обаче се случва в нашия живот, когато Венера стане ретроградна? Много е възможно да се възпламени стара любов или да се върне събитие в живота ни, което ни е засегнало емоционално. Ако сме потиснали чувствата си, може да възникне ситуация, която да ни припомни, че не сме били честни със себе си, а Венера е в Лъв и това отваря темата за страстта във връзката. Това да ценим партньора си и да виждаме и признаваме неговата стойност. Можем да осъзнаем, че много от проблемите с партньора, приятелките или сестра ни се дължат на липсата на признание. Добре е да се спрем и без страх да споделим истинските си чувства, истинските си желания и да проявим разбиране към отсрещната страна.

В периода на ретроградност може да ни позвъни приятелка от детството и да ни покани на чаша кафе. Може да срещнем в супермаркета първата си любов, стара романтична връзка. Има вероятност точно сега да разберем истинските си чувства към партньора си и ако връзката не се базира на любов, то раздялата е удачно решение. Понеже Венера отговаря и за финансите, то е възможно да имаме проблеми в тази сфера. Много са сценариите на Венера, но добре е да бъдем наблюдателни за случващото се около нас, за да разберем повече за себе си и мотивите за нашите действия.

Какво не бива да предприемате в периода на ретроградност на Венера?:

Не сключвайте брак! Планирайте това важно житейско събитие след средата на септември 2023 г. иначе рискувате да се радвате на кратък семеен път.

Не започвайте нова романтична връзка. Относително е как ще завършат взаимоотношенията ви, но по-скоро не е благоприятен момент за това.

Не си правете пластични, разкрасителни операции, защото ще се окажат несполучливи. Задължително изчакайте ретроградната фаза да приключи!

Бъдете внимателни във финансовите дела и не рискувайте със скъпи инвестиции. Когато планетата стане директна може да е окаже, че сключената сделка не е изгодна и да претърпите загуба на пари. За сметка на това обаче може да се отървете от ненужни вещи и ако ги обявите за продан със сигурност ще се появи точният купувач.

Отново акцентирам върху това, че във фазите на реторградност на планетите е изключително ползотворно да се обърнем към себе си, да се опознаем по-добре и да се приемем такива, каквито сме, без маски и проекции.

Други значими акценти през месец юли:

Пълнолуние по оста Рак-Козирог, което засяга темите семейство-кариера. Засилва емоциите и замъглява трезвата мисъл. Не се действа импулсивно, възможни са грешни изводи и реакции.

От 8 юли до 13 юли Меркурий в Рак прави опозиция към Плутон в Козирог. Това е индикация за обсебващи мисли, склонност към панически атаки и негативизъм. Думите могат да нараняват. Препоръчват се духовни практики и медитации. Внимание по време на път.

На 11 юли Меркурий преминава от Рак в Лъв. Засилва субективността.

Новолунието в Рак е на 17 юли в 21 часа и 34 мин. Двете светила са в опозиция с Плутон, а това отежнява аспекта. Плутон е планета, символ на кризи и трансформация и не съветвам да се използва Новолунието за нови дейности.

От 13 до 28 юли Сатурн, чистача на кармата също прави опозиция, но към планетата на действието и решителността Марс. 

Общо взето аспекта ни прави колебливи. Усещане за несигурност и трудно взимане на решения. Аспектът е травматичен – възможни контузии, аварии, катастрофи. Повишено внимание на пътя, особено в дните около Новолунието.

Като цяло романтичен юли с повече напрежение след Новолунието. С почит към ретроградната Венера бих цитирала думите на Хауърд Саспортас: Не изпитваме ли обич и уважение към себе си, никога няма да повярваме, че някой друг може наистина да ни обича и уважава. Ако ние не сме достатъчно добри за себе си, и никой друг не е достатъчно добър.

Така, че обичайте себе си, за да получите това и от другите!

Отдайте се на любовта и я празнувайте!







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Някои хора предпочитат най-вече първото и не се интересуват от второто!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изграждането на АМ "Тракия"
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: