ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Астролог: Меркурий става директен на 2 октомври, когато са парламентарните избори у нас
Автор: Йоланда Пелова 11:15 / 20.09.2022Коментари (0)2288
© Сотир Христов
Астрологът Валентина Радиева-Маренова в интервю за сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус"

Г-жо Маренова, Меркурий е ретрограден. За какво трябва да внимаваме?

Точно така. В момента дори вече сме в ретроградната фаза на Меркурий. И вече много хора са чували за него, но все пак да уточним, че той затруднява всеки един процес, при който се взаимообменя информация. Меркурий забавя събития, дава проблеми с техника, с договори, дава проблеми на път. Затова не препоръчвам да подписвате нови договори през този период, да не се правят важни покупки, защото може след това да се окажат дефектни или некачествени. Изобщо трябва много да се внимава през този период. Меркурий ще бъде ретрограден до 2 октомври тази година, а последната фаза за тези, които искат да знаят и малко по-напред, последната ретроградна фаза на Меркурий за 2022 година е от 29 декември до 19 януари 2023 година. Това е засега за Меркурий.

Казахте, че Меркурий ще бъде ретрограден до 2 октомври, а тогава ни предстои един важен избор – парламентарните избори в страната. Намираме ли се в момента в предизборна кампания. Подходящо ли е точно сега времето за промени в страната ни?

Да, точно така. На 2 октомври са парламентарните избори у нас, а това е първият ден, в който Меркурий става директен. Това от една страна е положително, положителна тенденция, защото вече ще имаме по-голяма яснота в сферите на Меркурий. Той ще бъде в Дева, можем да разчитаме на една делова атмосфера. Но за жалост звездното небе показва още един нехармоничен аспект, точно в тези дни 1 и 2 октомври, и той е между Меркурий, Марс и Нептун. За жалост, този аспект носи много неясноти, много неточности и заблуди, така че не съм много убедена, че ще имаме много конкретика на тези избори. Пък може да има много обърквания, дори може да се стигне до откровени лъжи. Съветвам хора, дори не касае само изборите, касае всяка една сферата нашето битие. Съветвам вашите слушатели да подхождат с крайно недоверие към всичко – ако подписват договори, да ги прочетат по няколко пъти. Изобщо, да претеглят нещата, които им се казват. Аспектът само по себе си говори: "Не вярвайте!“. Така че от една страна е добре, че Меркурий е директен, от друга страна имаме и малко затруднена ситуация. Честно казано, не смятам, че това е основният аспект астрологичен. По-главното земно събитие, според мен, е натегнатият аспект между две планети.

Кога ще бъде този период?

Този период тече от 2 години, ще приключи до март 2023 година. Но този аспект е символ на борбата между старото и новото. Старото е Сатурн, а това, на което сме свикнали – стабилността или пък държавността, статуквото, а Уран е символ на промяната. Тоест, промените продължават. Аз мисля, че ще се получи една борба, и тя все още се усеща като едно огромно напрежение. Дори хората могат да го усещат във всяка една сфера на битието, че ще имат промени. Някои в личен план, други в социален, но със сигурност промяната продължава. Като казвам промяна, нямам предвид политическата партия с това име, говоря като принцип на действие. И това искам много ясно да го уточня.

Защо? Злоупотребяват ли днес с информацията, която давате?

Да, точно така. Защото принципът на Уран е промяна, и тенденцията, задържайки се този аспект на небето, промяната продължава. Но не съм сигурна, това, доколкото чувам е и логото на партия. Да, злоупотребяват се с тези думи.

Разбрах ви. Г-жо Маренова, в тази връзка имаме ли морал в  астрологията?

Много зависи от съвестта на всеки един астролог. Лично аз за себе си смятам, че ние трябва като астролози да бъдем обективни и смятам, че дори и да имам пристрастия, това не бива да ми личи, защото не можем да ориентираме правилно хората. Ние сме съветници, които трябва да погледнат нещата от по-висока, по-глобална гледна точка, а не да използваме астрологията за лични облаги и цели. Всеки сам може, който разполага със знанието на тази наука, всеки сам за себе си може да прецени. Но лично аз смятам, че би следвало да бъдем по-дистанцирани от такива крайни изказвания.

Защо е важно човек да знае за своята астрологична обвързаност? Какво ни дава тя?

Когато познаваме себе си можем да поставим граници на околния свят и да отстояваме позициите си. От една по-духовна гледна точка астрологията е един прекрасен инструмент за себепознание. И когато познаваш себе си, можеш да направиш най-доброто. Ако всеки е добре за себе си, няма да навреди на останалите. Смятам, че това е целта в нашия живот – да се родим и да видим кои сме, да намерим себе си. Така че смятам, че е много полезен.

Г-жо Маренова, за финал на нашия разговор можем ли да кажем кои хора трябва да бъдат особено внимателни, кои зодии, през тези периоди, които споменахте, или това се отнася за всички ни?

Смятам, че аспектите ще повлияят на всички хора независимо под каква зодия са родени. Но от март 2023 година Сатурн – чистачът на кармата го наричаме ние астролозите – преминава в зодиакалния знак Риби. Уран пък върви в Телец.

Какво означава това?

Много телци ще бъдат повлияни. Телците не обичат промените, не обичат да се променят, но със сигурност ще се наложи някакъв аспект да предприемат. Рибите също ще трябва да бъдат по-дисциплинирани, ще могат да усетят натиска на Сатурн. Така че смятам, че тези две зодии ще бъдат най-силно повлияни от аспекта.

А Рака, какво се случва с Рака, тъй като аз съм зодия Рак и ми е любопитно?

Зодия Рак преживя доста трудни години тогава, когато Сатурн преминаваше през Козирог. Това бяха 2020 година, може би малко по-рано. Плутон пък, Плутон е една планета, която все още продължава да върви в Козирог, а Козирог е противоположният знак на Рака. Аз смятам, че за раците започват да настават малко по-спокойни времена. Може би сте го усетила сама по себе си, че последните 2 години и половина-три бяха доста трудни за вас.

Така е. Благодаря ви много за този коментар.

Благодаря ви аз. Желая здраве на вашите слушатели!


Още по темата: общо новини по темата: 981
22.02.2023 »
27.12.2022 »
26.12.2022 »
15.12.2022 »
10.12.2022 »
14.11.2022 »
предишна страница [ 1/164 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: