ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Асоциацията за квалификация на автомобилистите: МВР направи перфектна операция с "Мис Силикон", но полицията е демотивирана
Автор: Харитина Агопян 14:15 / 15.02.2024Коментари (0)2638
© Фокус
МВР направи перфектна операция със случая “Мис Силикон" - когато искат, знаят как. Проблем е обаче, че българският полицай е демотивиран. Познавам изключителни професионалисти от КАТ. Един от тях ми казва: “Виждам нарушител на червен сигнал, спирам го, звъни ми телефона и ми се казва - Пусни го, после ще ти обясним кой е.". Това каза Красимир Георгиев, изпълнителен директор на Асоциацията за квалификация на автомобилистите, в "Денят на Фокус“ по радио "Фокус“.

“Никога пътната обстановка в страната не е била толкова лоша. Обществото ни си създаде разбиране, че само с глоби и нови камери на КАТ нещата ще се подобрят. Данъкоплатците дават пари, а броят на произшествията не намалява. Трябва да се промени философията на тема пътна безопасност. Трябва да се спре с угаждането на държавните институции при промените в Закона за движение по пътищата", категоричен е Георгиев.

“Ако направите нарушение на пътя в Германия, ще Ви вземат българската книжка - отнемането на документа лишава от правоуправление в целия ЕС. Как едно нарушение, извършено в Германия, веднага се праща на български гражданин до 20 дни и едно нарушение, извършено в България, 3 г. остава без връчен фиш? Къде е резултатът от наказанието?", каза още Георгиев

“Наказанията в други държави са почти неотменими. За обективен контрол милеем повече от 10 г - трябва да тръгне от обучението, да продължи на пътя, да мине през изпитите, до санкциите и почти да няма възможност за обжалване. Обективен контрол означава санкцията да е еднаква за всеки нарушител, независимо дали той е симпатичен на органите на реда или не. Трябва да има единен автоматичен контрол", заяви още Красимир Георгиев.

“Франция имаше плачевна ситуация на пътя преди 30-тина години. Там субективният фактор при наказанията беше водещ. Тогава французите коренно промениха нещата, като направиха реформи и електронизираха и автоматизираха засичането на нарушенията, постъпването в единна система и тя директно определя наказанието и то отива да адреса Ви", разказа експертът.

“Когато нашите курсисти се записват на шофьорски курс, попълват декларация, в която декларират, че не притежават друго свидетелство за МПС от държава-членка на ЕС, различна от България. Кой обаче проверява това?", попита риторично събеседникът

“При изпитването също съществува човешки фактор, субективизъм- курсистът трябва да направи добро впечатление на изпитващия, за да получи книжка. При нас на изпита навигатор е изпитващият, което не е редно", смята Георгиев. Трябва да има автоматична навигационна система, която да определя маршрута, апелира той.

“4 медицински центъра за изследване на наркотиците бяха много рекламирани - къде са? Медицински лица извършват манипулациите там - защо тогава лабораториите не са под шапката на Министерство на здравеопазването, какво правят в МВР?", попита той.

“Защо полицаите писнаха, че тестовете са некачествени за алкохол и наркотици, насочени към тях самите, и спряха да ги правят, а продължават да проверяват шофьорите?", повдигна още един въпрос Георгиев.


Още по темата: общо новини по темата: 23
03.05.2024 »
22.03.2024 »
06.03.2024 »
15.02.2024 »
14.02.2024 »
14.02.2024 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: