ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Асен Василев: Никога повече с Борисов и Пеевски
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:10 / 28.05.2024Коментари (10)4231
©
Ние искаме високи доходи и пенсии, ГЕРБ и ДПС искат да ни върнат към модела на "постнат пица“, заяви съпредседателят на "Продължаваме Промяната“ и водач на пловдивската листа.

Ново управление на “Продължаваме промяната - Демократична България“ с ГЕРБ е невъзможно, докато начело на тази партия е Бойко Борисов, заяви на среща с граждани в Пловдив бившият финансов министър Асен Василев. Той е водач на листата на ПП-ДБ в 16. МИР за изборите на 9 юни и бе на павилиона на коалицията в центъра на Пловдив заедно с бившите премиери Николай Денков и Кирил Петков.

"Докато Борисов и Пеевски управляват ГЕРБ и ДПС, ние с тези партии няма влизаме в коалиции, няма да работим заедно, защото имаме коренно различна представа за това как държавата трябва да се развива напред. През последните три години доказахме, че българските доходи могат да достигат европейските три пъти по-бързо. Ако запазим това темпо, след 10 години ще имаме средноевропейски доходи“, коментира още бившият финансов министър пред множеството.

Той подчерта, че Борисов и Пеевски се опитват да върнат България към модела на "постната пица“. Именно заради натрупаните проблеми от времето, преди “Продължаваме промяната" да се появят на политическата сцена, днес България е на опашката в много класации.

"Старият модел, който ни докара до неравенството - 1 млн. души да са под прага на бедността, като Камерун и Централно-африканската република, с бухалките към фирмите, с постната пица за българския народ, ние няма да го допуснем“, каза още Василев. Той отново настоя, че България не е бедна, а много крадена държава. И ако не се краде, пари ще има за всичко.

"Доказахме го в последните 3 години и със заплатите, и с пенсиите и с финансирането на образованието и здравеопазването“, завърши бившият финансов министър. Другият съпредседател на ПП Кирил Петков отбеляза, че ако българите днес бъдат попитани дали харесват съдебната система, дали чувстват, че има справедливост, 80% ще отговорят с "Не“.

“Няма как да направим България средноевропейска и богата държава, без тези институции да заработят. Ето защо в нашата програма отбелязваме, че назначенията и в съдебната власт, и в прокуратурата, и в регулаторите, трябва да стават с честни конкурси. За да се случи това, Пеевски и Борисов, трябва да загубят властта си в момента. Затова потвърждавам, че няма как да работим с Пеевски и Борисов, защото те няма да са готови да разделят с тази власт. А без промяна в тези институции, няма как да имаме просперираща държава“, обясни Петков.

Доскорошният премиер Николай Денков заяви, че заради намесата на Пеевски и Борисов в секторите здравеопазване и образование, прогресът там е бавен.

През последните години имаше голямо внимание към образованието и здравеопазването – всяка година увеличение на заплащането с по 10-15%, но качеството не се вдигна, категоричен е акад. Николай Денков.

"Когато анализирахме новите мерки, които предлагаме, виждаме че пак няма да има промяна, защото образователната и здравната система е политизирана по модела на ГЕРБ и ДПС. Директори на болници, на училища, учители, всеки знае, че в тази система политическите назначения преобладават. За това като предложим нещо полезно за гражданите, например - безплатно висше образование - то се блокира, само защото идва от нас. Ще предложим мерки, но докато Борисов и Пеевски определят какво да се случва в тези области, няма как да успеем“, каза Денков.


Още по темата: общо новини по темата: 617
21.07.2024 »
02.07.2024 »
02.07.2024 »
28.06.2024 »
27.06.2024 »
27.06.2024 »
предишна страница [ 1/103 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
все повече се убеждавам колко са верни думите отпреди 100 и повече години-и тези и онези са маскари- и какво ще ги правите тези милиони и милиарди-горе се ходи със скръстени ръце-празни
+3
 
 
Ганьо е доста опростачен последните години , но дори търпеливия Ганьо трябва да има предел на простотията и да не повтаря едни и същи грешки ...
на 28.05.2024 г.
+2
 
 
И като минат избори , с кого трябва управляват ... Дори да станат първи , реално нищо няма да променят и пак ще си клекнат пред Бойко ... Това вече сме виждали и чували .... Тия дори не могат да измислят нещо ново и нещо за което хората да им повярват ... По-жалка партийка прости няма на къде ....
0
 
 
Хаха. Тези сме ги чували. Повече с ГЕРБ никога и след изборите "ами то заради България и евроатлантизма" По-добре ГЕРБ да вземат 10-15% повече от предните избори и да управляват с ДПС и ДБ без вас мумии такива
+1
 
 
Ставай и се махай , нямаш работа и не посягайте на Пловдив! Власт повече няма да видите , измамници ..
+1
 
 
Аасанчо няма д кого друг.Е ще намалее кешовицата но не може да заграбите всичко.
+2
 
 
Когато седяха девет месеца в скута на Пеевски не им беше крив модела на ГЕРб и ДПС?
+6
 
 
ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХА! Тия ако влязат пак във властта, значи простия народ наистина си заслужава да тегли!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Олимпийски игри в Париж 2024
Хороскоп за деня
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Как ще оцените началото на мандата на новия кмет Димитров?
Слаб (2)
Среден (3)
Добър (4)
Много добър (5)
Отличен (6)
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: