Арестуваха корумпирани полицаи, помагали на наркодилъри

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:09 / 02.12.2019
3948
Двама полицаи на длъжност "Старши инспектор" в група "Охранителна полиция" в столичното Второ РПУ са задържани като част от група за разпространение на наркотици. При акцията на ГДБОП и Специализираната прокуратурата са арестувани са общо 10 души, но сред тях не е лидерът им. Това съобщи на брифинг говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева.

Служителите на МВР са играели много важна роля - подпомагали дейността на бандата като разчиствали терена от други разпространители на дрога. Освен това те задържали посочени от ръководителя на групата лица срещу заплащане. Установени случаи, при които на хора е била обещавана и осигурявана лична охрана, ако си закупуват или разпространяват наркотици за групата.

Разследващите са събрали доказателства, че единият от полицаите е пренасял наркотици в патрулния автомобил по време на изпълнение на служебните си задължения.

"Срещите между полицейските служители и членовете на групата се провеждали в сервиз за автомобили с цел да не се буди подозрение. Наркотичните вещества са намерени на различни места в обитаваните от обвиняемите жилища. На всички е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група, с цел разпространение на наркотични вещества. Като по отношение на 8 от лицата Специализиран наказателен съд е определил мярка за неотклонение "Задържане под стража". На един от тях е определена мярка за неотклонение - парична гаранция, а другият участник от групата е обявен за общодържавно издирване, като предстои издаването на европейска заповед за арест", допълни Милева.

Тя уточни, че групата е действала поне от 2017 г., като от около година е била разследвана. Използвани са Специални разузнавателни средства, за да бъдат уличени полицаите и останалите членове на бандата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Тапата на АМ "Тракия" продължава, колите изчакват на място
Почина Петя Ставрева
Кошмарен трафик на някои от граничните пунктове
Специалисти от "Мама и аз": Президентът Радев е в дълбоко вътрешн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).