Ангелкова: 2020 година щеше да бъде една от най-успешните за българския туризъм

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
13:47 / 29.03.2020
6095
На практика в момента туризмът не функционира. Той е спрял. Няма авиокомпания, която да извършва полети в пълен обем. Няма как в тази ситуация туризмът да функционира, защото най-важното е здравето. Това е цел номер 1 – да се овладее пандемията от коронавируса“. Това коментира пред Нова тв министърът на туризма Николина Ангелкова.

По думите й, ако тази ситуация продължи повече от 2-3 месеца, ще има фалити на туроператори. "В момента е много трудно да се направят конкретни анализи. Единствено в момента работят хотелите в ограничен капацитет“, каза още Ангелкова.

Тя препоръча да се приеме предложението за ваучери, които могат да се използват до 24 месеца. Ще се предложи и туроператорите да могат да отложат връщането на парите за неосъществените екскурзии след 13 май.

По думите й за периода декември – февруари има 9,5% ръст на туристите. "2020 година се очертаваше да бъде една от най-успешните за българския туризъм, но това остава в статистиката, защото никой нямаше как да предвиди тази пандемия“, обясни министърът на туризма.

Ангелкова е на мнение, че ако се започне от юли и август, България би могла да има един късен летен сезон.

Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).