Андрей Новаков: Ще внесем предложение в ЕП

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:39 / 17.08.2022
891
Евродепутатът Андрей Новаков посети Русе заради проблемния трафик в града и на ГКПП "Дунав мост". Оттам той заяви, че през последната половин година с колегите му работят по проблема с опашките по границите.

"На европейско равнище имаме решение от няколко стъпки. Първата е събиране на 100 хил. подписа, за да внесем петиция до Европейския парламент, с което да сезираме всички европейски институции за решаване на проблема. Второ: в момента в ЕП е внесено законодателство, което определя време за чакане на влак на граница от 15 минути. Това означава, че нито един влак не може да чака повече от 15 мин. при пресичане на европейски граници. Това, което ще направя, е да внеса изменение в този регламент – да определим максимално време за проверка на камион от една минута", обеща евродепутатът. Новаков обясни, че към момента това време е три минути, но това не означавало време за чакане, а само за проверка. "Ако успея да прокарам тази поправка през Европейския парламент, опашките би трябвало да се свият над три пъти", пресметна той.

Плановете са подписката да бъде внесена в първите работни дни на ЕП през септември, а изменението – малко по-късно. Българският евродепутат заяви, че настоява проблемът да бъде урегулиран от ЕС, защото не засяга само страната ни, а и Словения, и Унгария.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Абитуриентка-отличничка показа обувки за 2000 лева. Майката: Дете...
Излезе най-новата прогноза за вторник
Затвориха 7 обекта след нередности с вносни храни
Главчев и социалният министър с призив: Край на спекулациите, ще ...
Не слагайте подписа си под нов трудов договор, който не включва т...
Призовават като обвиняем собственика на оръжието, с което синът н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).