ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Ако се предлага трупно месо в магазина, задължително трябва да има 3 печата | ||||||
| ||||||
Маркировката е показателна не само за качеството, но и за произхода на месото. "Когато тя е със син цвят показва, че месото е добито в българско предприятие. Когато е с червен цвят, произходът е друга държава. Ако се предлага трупно месо в обекта, задължително трябва да има 3 печата - на плешката, гърдите и бута", обясни пред NOVA д-р Диана Иванова, гл. инспектор в ОДБХ – Варна. Търговци, като Иван Иванов, одобряват подобни проверки. По думите му трябва да има контрол. Не всички обаче са изрядни като него. От Агенцията по храните споделят, че през годините са попадали на всякакви опити за заблуда на клиента. Ако месото е било замразено и размразено съответно в обекта, трябва да има информация, че то се предлага като размразено месо. Но как да познаем качественото агнешко на витрината? "Цветът трябва да бъде розов, бледорозов или червен. Мазнините на младите животни са бледи - от бяло до леко кремаво, докато при по-възрастните – те са жълтеникави", обясни д-р Диана Иванова. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
В Гърция бият тревога
08:48 / 10.05.2024
Михаела Стоичкова стана двойна
12:03 / 11.05.2024
Апокалипсис: Земетресения, наводнения и силни бури в Гърция
20:45 / 10.05.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета