Айдън прострелял Боян при самозащита, раненият е с опасност за живота!

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:28 / 24.04.2020
2704
Простреляният снощи 29-годишен мъж от Варна е с опасност за живота. Това съобщи днес окръжният прокурор на Варна Красимир Конов, предаде репортер на Varna24.bg.

Както вече медията ни съобщи, Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за опит за убийство, извършен вчера, 23 април.

От пресцентъра на Апелативна прокуратура информираха, че около 21,15 часа вчера вечерта е получен сигнал за стрелба на бул. "Генерал Колев“ във Варна. Пострадалият – 29-годишният Боян Х. е бил отведен в болницата "Света Анна“, където му е била извършена животоспасяваща операция. Въпреки това обаче младият мъж е с опасност за живота, заяви прокурор Конов.

Стрелецът – 40-годишният Айдън А., е бил задържан, а днес е привлечен като обвиняем за опит за убийство.

Стрелбата е извършена след възникнало спречкване между пострадалия Боян и неговият приятел Мехмед М. Последният имал конкурентни бизнесотношения със стрелеца Айдън. Двамата имали дюнерджийници и често между тях възниквали спорове, че единият "краде“ работниците на другия.

Враждата им ескалирала в лична неприязън и нетърпимост до снощи, когато автомобилите на двамата се засекли на варненския централен булевард, където е станал опитът за убийството на Боян, който бил приятел с Мехмед М.

Днес стана ясно още, че първоначално Боян и Мехмед са налетели на Айдън, който в опит да се защити извадил пистолет.  Произвел първия изстрел във въздуха. Обяснил, че след това се прицелил в коляното на Боян, но вместо това уцелил мъжа в корема, с което е причинил входно-изходна рана.

След стрелбата Айдън избягал, но съвсем скоро сам се завърнал на местопрестъплението. 

"Саморазправата с използване на оръжие е опасана и за минувачите. Тепърва изясняваме дали е имало минувачи на улиците, в района има видеокамери, чиито записи се преглеждат. Регистрираме като цяло спад на всички видове престъпления спрямо същия период на миналата година", коментира днес началникът на ОД МВР Варна комисар Даниел Пашов. 

Местопроизшествието е посетено от окръжния и наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура във Варна, които заедно с разследващите са извършили оглед. Иззети са оръжието на престъплението – законно притежаван пистолет "Глог 17“ от Айдън А., биологични находки и дактолоскопни следи.

Продължават активните действия по разследването.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
25.04.2020 Оставиха в ареста Айдън, обвинен в опит за убийство на млад варненец
24.04.2020 Спор между собственици на дюнерджийници довел до опита за убийство във
Варна
Още новини от Национални новини:
Обрат: Сложиха таван на надценката на някои видове хляб
Нова промяна при изплащане на обезщетения за безработица
Решиха: Без реклама на хазарт в медиите
Какво е крипто стейкинг и защо инвеститорите го харесват?
МВР напомниха важна информация преди голямото пътуване за празниц...
Няма да връщат казармата в България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).