Агенцията по храните следи менюто на абитуриентските вечери

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:31 / 21.05.2016
3113
Масирани проверки на Българската агенция по безопасност на храните за качеството на абитуриентската вечеря. Инспектори влизат в кухните на хотелите, в които ще има балове. Заповедта, за по-строг контрол на празничната вечеря, е от вчера.

Кухнята на един от големите великотърновски хотели беше проверена днес от Агенцията по храните. В нея ще трябва да се приготви вечерята на стотици абитуриенти от Велико Търново и региона.

"Започваме да проверяваме самият обект на място в хладилните съоръжения, кухня, изискванията за работно облекло на персонала, здравни книжки, документация, удостоверението най-вече. Попълване чек-лист и доклад, ако има някакви забележки отбелязваме административни мерки или не", коментира д-р Магдалена Димитрова, инспектор в БАБХ - В. Търново.

След инспекцията нарушения в кухнята на този ресторант не бяха открити. От управата поясниха, че менюто за вечерята на абитуриенти е специално и специфично, тъй като групите попадат в категория "ученици". А там не бива да присъстват определни храни.

"Алергените спазваме. И задължително трябва да има сертификат за качество и стандарт за качество. За целта ние за това работим с компании, които имат наложен този стандарт да нямаме притеснения, когато имаме такива проверки", коментира Иво Стайков, комплексен управител.

Внезапни проверки за качеството на храната в ресторантите ще има и извън работно време, предупреждават от Инспекцията по храните.

Регулярните проверки на инспекторите ще продължат до 25 май, когато приключва по-голямата част от абитуриентските балове.

Източник: Нова тв


Виж коментарите (0)

Още по темата (324):
03.04.2024 Рени запя на живо "Като птица съм свободна" в двора на елитно училище в
Пловдив
02.04.2024 Под звуците на рок ученици поканиха любим учител на бала
02.04.2024 Пловдивчанин иска да помогне на абитуриент
01.04.2024 Когато класната им ги видя, остана без думи
01.04.2024 Ученици направиха чудесна изненада за любимата си класна
31.03.2024 Учители от Френската нямаше как да откажат такава покана за бал
Още новини от Национални новини:
Цветница е! Хиляди българи празнуват днес
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).