Абсурд: 9-годишно дете изплаща кредита на починалата си майка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:28 / 18.03.2021
4086
Пореден абсурд за близките на прегазената край Созопол Юлия Ангелова. Компания изплати почти 16 хиляди лева застраховка "Живот" за убитата жена. В същото време друго дружество, което гарантира кредита ѝ, продължава да иска парите от 9-годишната ѝ дъщеря. 

Преди няколко месеца близките на прегазената край Созопол Юлия Ангелова разбират, че тя е сключила застраховка "Живот". Бившият ѝ съпруг се свързва с компанията и в средата на миналия месец, близките получават близо 16 хиляди лева.

"Тя е застраховка живот и злополука, която тя си е направила абсолютно доброволно и я е направила в полза на дъщеря ми. Обърнах се към съответната застрахователна компания, те поискаха смъртен акт и някои дребни документи. И оттам нататък никакъв проблем", сподели Цветелин Цеков пред Bulgaria On Air

В същото вече 8 месеца застрахователят, който гарантира потребителски кредит на убитата жена – отказва да го покрие, а дългът се наследява от 9-годишната ѝ дъщеря. Причината – фирмата иска експертиза.

"И другата застрахователна компания плати, без да иска експертизи дали тя е била употребила алкохол или нещо такова. Точно това е парадоксалното, ситуацията – защо едната иска, а другата не. Защо за едната е толкова важна тази експертиза и съответно какво търсят те, а за другата не е толкова важно", попита той.

Бившият съпруг на Юлия признава, че продължава да не разбира мотивите за отказ на фирмата гарант по кредита. Освен това смята, че е абсурдно 9-годишната му дъщеря да изплаща кредит, който е застрахован.

Виж коментарите (0)

Още по темата (14):
25.10.2021 Частен съдебен изпълнител иска 1200 лв. от детето на прегазената край Созопол Юлия
05.07.2021 Бившият съпруг на прегазената край морето Юлия: Ще излезе ли някога наяве истината?
18.02.2021 Застраховател не погасил кредита на прегазената Юлия, защото употребила
алкохол
08.02.2021 Пуснали задържания за убийството на прегазената край Созопол Юлия! Нямало как да направят експертиза на колата му
03.02.2021 Оставиха 9-годишната дъщеря на прегазената Юлия да изплаща дълговете й
12.10.2020 Бившият съпруг на прегазената Юлия с нови разкрития
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).