Абитуриенти, бройте до 12 и стига вече селяния!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (20)
19:28 / 29.05.2016
25648
Tази седмица в софийския парк "Заимов" се разминах с огромна група абитуриенти от Първа английска гимназия.

Пееха "Хабиби" на Азис така превъзбудени, сякаш това е химнът на училището. Специално ги спрях да ги питам от Английската ли са наистина, или нещо съм се объркал.

Но те на мига ме върнаха в реалността. Просто селянията извира отвсякъде и елитните гимназии в столицата вече не са оазис на спасението от повсеместната чалгализация. 

Сетих се, че преди няколко години ми разказаха как в най-модерното към момента фолкзаведение били направо втрещени от хардподбора на парчета за бала на Националната гимназия за древни езици и култури.

С всяка година простащината не просто в музиката, а в обличането и в обноските се удвоява и се приема все по-нормално. И тази седмица пред катедралата "Св. Александър Невски" дънеха яки кючеци, димки, силикон. Отстраненият заради великденските фойерверки архимандрит Дионисий е абсолютен лузър, поставен до випуск 2016.

Aбитуриентският бал се превръща във връх на кича и в просташко състезание за демонстрация на материални възможности. Ти сложи ли силикон на твоята щерка?! Ами потребителски кредит изтегли ли, за да я облечеш?

Не, аз съм си достатъчно богат и на моя му наех 20-метров линкълн за 1200 лева за 5 часа! Ами ти колко души покани на бала, щото аз имам 250 гости и момичето ми смени 3 (три) тоалета в празничната нощ?!

До такава степен е важно с каква лимузина ще спреш пред ресторанта, че историята на абитуриента Кристиан Неделчев, който за малко да отиде с метро на бала, трогна цяла България.

Какъв шок само - абитуриент пътува в метрото?! Това е нещо наистина невероятно... Защо, по дяволите, не се е метнал в летяща чиния?

Mайката на Кристиан изтеглила 150 лева заем, за да кандидатства момчето в Софийския университет, а на съучениците му всяка обувка за бала струва точно толкова. Неравенство ще има винаги, но българите се израждат в свирепи хищници в неудържимото желание да го демонстрират на всяка цена.

Така е при нация, в която простаците преобладават.

Абитуриенти, бройте до 12 и да се приключва. Браво, завършихте гимназия, но голямото учене тепърва започва. Стига вече селяния! Вижте великия Стоичков.

Kолко хора го мислят за тотален простак - тоя напсувал, оня ударил, гръмнал жираф в Африка, но какво световно шоу само направи на националния стадион. И там не пяха Азис и Галена. Звучеше опера. И запомнете - не е важно с какво отиваш на бала, а с какво си тръгваш.

Източник: Слави Ангeлов/"24 часа"


Виж коментарите (20)

Още по темата (324):
03.04.2024 Рени запя на живо "Като птица съм свободна" в двора на елитно училище в
Пловдив
02.04.2024 Под звуците на рок ученици поканиха любим учител на бала
02.04.2024 Пловдивчанин иска да помогне на абитуриент
01.04.2024 Когато класната им ги видя, остана без думи
01.04.2024 Ученици направиха чудесна изненада за любимата си класна
31.03.2024 Учители от Френската нямаше как да откажат такава покана за бал
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).