АБВ се отрече от БСП и пристана на партията на Стефан Янев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:04 / 19.08.2022
1907
АБВ няма да продължи коалиционните си взаимоотношения с "БСП за България“. За предстоящия парламентарен вот на 2 октомври партията ще даде подкрепата си за коалицията, водена от Стефан Янев, "Български възход", съобщи пред медиите председателят на АБВ Румен Петков.

Той подчерта коректността на партията ѝ с "БСП за България“, но също така акцентира и върху различията в съвместната работа в 46 и 47 Народно събрание, където АБВ беше представена от зам.-председателя Владимир Маринов. Ето какво доводи за това решение написа той в социалните мрежи:

"Преди 2 седмици ви казах, че пътищата ни с "БСП за България“ се разделят, а вчера, ние от АБВ, направихме и следващата крачка. Обявихме взетото решение от колективните органи на партията да подкрепим на предстоящите избори ген. Стефан Янев и КП "Български възход“.

Аз няма да се спирам на причините, довели до раздялата ни с БСП, но те са ясни, защото неведнъж сме ги коментирали – липса на диалог с партньорите, еднолични решения, приемане на антибългарски решения в името на властта и др. Въпреки това благодаря на всички колеги в парламентарната група за колегиалното отношение, но явно много често решенията бяха взимани другаде. Точка по тази тема.

Основните приоритети на АБВ са: институционалната сигурност и независимост на институциите; институционално единство на секторните политики (връщане на ИАГ и БАБХ в Министерството на земеделието, храните и горите); енергийна сигурност – осигуряване на необходимите количества газ на най-добра цена (в т.ч. и чрез преговори с "Газпром експорт“), незабавно решение за развиване на нови ядрени мощности; демографска криза – незабавна намеса на държавата за създаване на условия, гарантиращи поминъкът на хората в обезлюдените райони (достъп до здравеопазване, образование и социални услуги), както и създаване на насърчителни политики и програми за развиване на икономически дейности спрямо характеристиките на региона и неговата специфика.

Няма да споменавам и всичко останало, което споделяме заедно с "Български възход“, но съм убеден, че този път разумът ще надделее.

Не са нужни емоции! Нужен е разум!"

Виж коментарите (2)

Още по темата (981):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
27.12.2022 Юрий Асланов: Беше глупаво да се правят промени в Изборния кодекс
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
14.11.2022 Красен Кралев: Да говорим, че хартиеният вот е фалшифициран, означава да кажем, че 100 000 български граждани са корумпирани
Още новини от Национални новини:
Лекар апелира: Спрете с целуването на бебето
Без преференциални цени на рибата по морето
Салата за 1,50 и основно за 3 лв. в стол за студенти
Управител на хотел в Слънчев бряг: Нямахме избор
Как да взимаме по-висока пенсия?
Експерт: Харчим повече, хората решиха да живеят


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).