90-годишната баба Радка откри самостоятелна изложба

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:32 / 21.04.2023
3342
Една история за силата на духа. 90-годишната Радка Ташева откри самостоятелна изложба. Тя започва да рисува едва преди няколко месеца, но вече открива първата си експозиция.

"Веднъж ми хрумна да набера цветя. Набера ги, набера ги, занеса ги вкъщи. И си казах "От тези цветя сега ще направим една картина", разказва за вдъхновението си Радка Ташева пред NOVA.

И така от една, скоро картините на баба Радка станали 80. Изложбата е подредена в скромно ателие във Варна. Не толкова скромни обаче се оказват уменията на художничката, която успява да нарисува картините.  За куратор на изложбата на помощ идва внучката ѝ Ралица, която преди години се прибира от Италия, за да се грижи за баба си.

"Тази любов към изкуството, аз мисля, че тя е имала винаги. Защото това е един много любопитен човек. Това е един човек, който всяко нещо, което е пипнал, то е станало нещо ценно", споделя Ралица Георгиева, внучка на баба Радка.

Така на 90 години баба Радка сбъдва мечтата си да рисува цветя. И споделя, че любовта ѝ към тях е още от дете. Друга от мечтите на художничката е да продаде поне една от своите картини.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).