3 години и 4 месеца затвор за Лазар Влайков, той призна вината си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:25 / 30.05.2018
4870
Ефективна присъда от три години и четири месеца даде Районният съд в Пазарджик на съветника от Септември Лазар Влайков. С неговото оръжие през август 2017 г. на празненство за рожден ден бе убит човек. Влайков бе обвинен, че се е отнесъл безотговорно към своето оръжие и е допуснал предоставянето му на друго лице, в резултат на което е причинена смъртта на Наско Тонкев от Виноградец.

Съдия Стела Михайлова определи присъдата да бъде изтърпяна при първоначален общ режим. Влайков ще трябва да заплати и направените по делото разноски – общо около 7000 лева, съобщи "Дарик". Прокуратурата поиска 6 години лишаване от свобода за Влайков, но тъй като той признава фактите и обстоятелствата, установени в досъдебното производство, неговото наказание трябваше да бъде намалено с една трета. Това означава 4 години лишаване от свобода, обясни прокурорът. От присъдата се намалява и времето прекарано в ареста.

Близките на убития Наско Тонкев – съпругата Павлина и дъщерята Деница поискаха максимална осъдителна присъда, която според българското законодателство е 10 години лишаване от свобода. Наско Тонкев беше прострелян и загина на място на 31 август при празнуване на рожден ден на 6-годишно момче в ресторанта му във Виноградец.

За престъплението беше арестуван бившият председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, който е собственик на пистолета, с който е стреляно. Първоначалната версия бе, че 6-годишното момче е стреляло.

Дъщерята на загиналия Деница и съпругата му Павлина твърдят, че Влайков е убил Наско, с когото имал стари вражди и е набедил детето, за да се измъкне. Както и че се ползва от протекциите на районния прокурор Георги Кацаров.

Виж коментарите (1)

Още по темата (20):
04.11.2018 Общинарят Лазар Влайков влезе в затвора
29.10.2018 Окончателно: Съветникът Лазар Влайков влиза в затвора за 4 години
27.04.2018 Пловдивската прокуратура с шокиращи подробности за фаталната нощ във
Виноградец
26.09.2017 Пуснаха Димитър Тонкев срещу хилядарка
12.09.2017 15 разговора провел Влайков с жена си Мими след инцидента с ресторантьора
08.09.2017 Съдът пусна Лазар Влайков под "домашен арест"
Още новини от Национални новини:
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш
Лена Бориславова отива на съд за клевета
Бременните ще се ваксинират безплатно срещу коклюш
Колко време трябва да си работил във фирмата, за да получиш досто...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).