16-годишен простреля момче на 14 до училище в София

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
19:03 / 26.02.2016
6938
14-годишен ученик е прострелян с боен пистолет в близост до 26-о СОУ в столичния квартал "Княжево", съобщиха за Нова от МВР. Стрелецът също е ученик, на 16 години.

Пострадалото момчето е живо, без опасност за живота, настанено е в болница с огнестрелна рана в областта на таза. Самоличността му е установена.

Стрелбата е станала малко преди 15:40 часа на стадион близо до училището. След като приключили учебните му часове, осмокласникът отишил да рита топка на стадиона. Именно там го нападнал 16-годишният деветокласник, който малко след това е задържан в дома си. Стрелецът не е криминално проявен и е бивш ученик на училището.

По първоначални данни причина за агресията бил скандал между двамата.

Криминалисти продължават работата по случая. Продължава и огледът на място, както и установяването на всички обстоятелства около случая. От ръководството на 26-о СОУ обясниха, че инцидентът е станал извън територията на училището и не е попречил на нормалното провеждане на часовете. Всички ученици са на безопасно и сигурно място.

Заместник-министърът на образованието Диян Стаматов е на мястото на произшествието, за да разговоря с ръководството на училището и да предприеме необходимите действия за организиране на психологическа помощ на съучениците на момчето, съобщиха от МОН.

Родителите на момчето са уведомени за случилото се.

Източник: Nova TV

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
След тежкия инцидент: Пробите за алкохол и наркотици на шофьора с...
Търсещ работа по морето срина алчните ни бизнесмени
Военен камион се заби в бус с 20 души в аварийната лента на АМ "Т...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
НИМХ публикува най-актуалната прогноза за следващите дни
Някои търговци спират да издават хартиени касови бележки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).