14-годишният агресор, малтретирал момиче, е познат на полицията

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
10:00 / 19.02.2020
2955
Както Varna24.bg съобщи, клип с брутална агресия между деца в Кубрат, предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи.

Кадрите са заснети от свидетели на побоя, вероятно съученици на момчето, посред бял ден, в парк в града. Момчето удря и влачи момичето, което по информация на Нова тв е със специални потребности и може би затова не успява изобщо да се защити.

Вчера този клип беше изпратен от десетки зрители, беше и многократно споделян в социалните мрежи. Директорът на Център за образователна подкрепа Добринка Добрева обясни за медията, че момичето се чувства здравословно добре, но има психическа травма. По думите ѝ детето е разтревожено от факта, че този случай ще се разчуе.

Директорът на СОУ "Христо Ботев" Росица Христова обясни, че тежкият инцидент е станал в неделя и потърпевшата не е споделила с никого за станалото. 

По думите на представителя на МВР в Разград Илияна Георгиева двете замесени момчета нямат навършени 14 г., а потърпевшата е 17-годишна. "Момчето, което е нанесло побоя, се води на отчет в детска педагогическа стая. Миналата година е трошил прозорци в местното СПТУ. Има наложена възпитателна мярка, която се осъществява от местна комисия - предупреждение и посещение на редовни беседи с психолози", заяви тя.

Според Христова клипът е заснет извън учебно време и територията на училището. Училищният психолог твърди, че момчето, извършило побоя, е във възраст, в която го интересува дали средата ще го приеме.

Директорът на ДСП - Кубрат Росица Калинова обясни, че родителите са тези, които заемат основно място в развитието на децата. Тя уточни, че институциите трябва да реагират в такива мменти. "Клипът потресе обществеността в града. Това дете копира семеен модел, но не познавам семействата им. Свикахме мултидисциплинарен екип, с който обсъдихме нашата реакция. Регистрирали сме три сигнала, защото нямаме само едно в риск, тъй като и останалите са в опасност. Ако не окажем подкрепа на майките, по-нататък нещата ще се влошат", каза Калинова.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).