1000 лева глоба за мъж, продавал екзотични птици от защитен вид

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:08 / 04.02.2020
3490
По предложение на Окръжната прокуратура в Добрич 70-годишният Димитър Д. е бил признат за виновен за търговия с птици от защитен вид, като е бил освободен от наказателна отговорност. Състав на Добричкия окръжен съд му  наложил наказание 1000 лева глоба, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

70-годишният мъж обявил в сайт два червени ангъча /tadorna ferruginea/ за продажба. Тези птици са защитен вид и е забранено да бъдат притежавани, отглеждани, пренасяни зад граница, предлагани за продажба или размяна.

Установено било, че Димитър пуснал обява за продажбата им, като посочил цена от 200 лева. По-късно обаче продал пернатите на друг човек за сумата от 100 лева.

Двата червени ангъча той закупил от момче от село Свещари. Отглеждал ги в дома си два-три месеца и решил да ги продава. Служители на РИОСВ в Добрич попаднали на обявата и по публикуваните снимки на червения ангъч разпознали екзотичната птица  от защитен вид.

При внасяне на предложението за освобождаване на Димитър Д. от наказателна отговорност с искане за налагане на глоба Окръжната прокуратура в Добрич е посочила, че деянието на 70-годишния пенсионер е продължавано престъпление по член 278г, ал. 1 от НК. Той е неосъждан, направил е самопризнания и е изразил съжаление за стореното.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).