10 милиарда лева ще са разходите за пенсии догодина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:51 / 17.10.2018
2591
Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков съобщи, че от 1 юли следващата година таванът на пенсиите ще бъде увеличен на 1200 лева, което означава, че 40 000 пенсионери в България ще получават пълния размер на пенсиите си.

"Общо планираните разходи за пенсии за следващата година приближават границите от 10 милиарда лева. Те са с повече от 500 милиона от тези за тази година. В проекта на бюджета има предложение, което до голяма степен развързва проблема с тавана на пенсиите. Предвидено е увеличаване на тавана от 1 юли, на 1200 лева", каза министър Бисер Петков.

Той съобщи още, че преди две – три седмици е имало среща с представители на пенсионерските организации, постигнало е било споразумение и кабинетът плавно изпълнява ангажиментите си.

Министерският съвет е приел днес Законопроекта за хората с увреждания. Този Законопроект до края на седмицата ще бъде внесен в Народното събрание, а днес министърът ще го представи пред майките на децата с увреждания.

486 милиона лева е подсигурил кабинета за хората с увреждания за следващата година.

Източник: bTV

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Тапата на АМ "Тракия" продължава, колите изчакват на място
Почина Петя Ставрева
Кошмарен трафик на някои от граничните пунктове
Специалисти от "Мама и аз": Президентът Радев е в дълбоко вътрешн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).