Ботев загуби злощастно от ЦСКА на "Армията"

Автор: Стойчо Генов
Коментари (16)
21:52 / 16.08.2020
9521
Ботев (Пловдив) загуби злощастно с 1:2 срещу ЦСКА-София в мач от втория кръг на Първа лига, който се игра на стадион "Българска армия" в столицата.

Юнус Санкаре (28) и Стефано Белтраме (90+2) бяха точни за домакините, а Мишел Еспиноса (60) реализира за "канарите".

Така възпитаниците на Ферарио Спасов остават с актив от 3 точки от началото на сезона.

"Канарите" отправиха първия си удар към противниковата врата чак в 21-ата минута. Мите Цикарски центрира отдясно към Атанас Илиев, който засече с глава, но над напречната греда.

Две минути по-късно ЦСКА-София откри резултата. Брадли Мазику отправи диагонален шут през куп играчи. Топката направи няколко рикошета и попадна в Юнус Санкаре, който я прати под напречната греда за 1:0.

В 60-ата минута жълто-черните се върнаха в мача след първия си точен удар към вратата на "армейците". Това стана след първия корнер за гостите в този двубой. Тодор Неделев центрира в наказателното поле, където Мишел Еспиноса надскочи бранителите в червено и засече с глава в левия ъгъл на вратаря Бусато за 1:1.

Минута след попадението Али Соу бе изведен сам срещу вратаря на Ботев Янко Георгиев, но шутира неспокосано в тялото му.

В добавеното време ЦСКА-София стигна до победата. Али Соу се измъкваше сам срещу вратаря Янко Георгиев, когато Станислав Работов го хвана през кръста и го събори на границата на пеналта. Отсъденият фаул бе реализиран от Стефано Белтраме с топовен шут в горния десен ъгъл, при който вратарят на Ботев не се намеси по най-добрия начин.

Ботев игра в състав:

Янко ГеоргиевВиктор Генев, Станислав Работов, Иван Бандаловски, Мите Цикарски, МаркиньосТодор НеделевСлавчо Шоколаров, Мишел Еспиноса (76- Лъчезар Балтанов), Антонио Вутов (47- Кристиан Добрев), Атанас Илиев.



Виж коментарите (16)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).