Локо пита УЕФА за стадиона, едва след това ще представи проекта

Автор: Стойчо Генов
Коментари (2)
14:51 / 15.05.2020
3017
Ръководството на Локомотив Пловдив е отправило запитване към УЕФА относно това на какви изисквания трябва да отговаря стадионът, за да може да домакинства на мачове от високо европейско ниво, след като приключи бъдещата основна реконструкция, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Едва след отговора на европейската централа от "Лаута" ще представят в общината окончателния проект за строителните дейности.

"Процедурите за стадион "Локомотив" ще започнат с около месец закъснение, в сравнение с тази за стадион "Христо Ботев". Но в това няма драма. Просто от клуба не очакваха такъв голям подарък, в такъв голям размер. Сега представиха само концепция. Това е вид задание. Направили са запитване към УЕФА за стандартите за лицензиране и параметрите на бъдещото съоръжението. Казаха ми, че до края на другата седмица очакват отговор от УЕФА", заяви на пресконференция днес кметът на града Здравко Димитров.

"След това вече може би ще пристъпим към инженеринг. Това ще рече, че едновременно ще се прави проектиране, след това избиране на изпълнител и извършване на строително-монтажни работи", уточни градоначалникът.

Както отдавна е известно, държавата отпусна на Локомотив 12 милиона лева, които ще бъдат инвестирани в изграждане на изцяло нови 3 трибуни - "Бесика", "Спортклуб" и сектор за гости.

Гледайте в прикаченото видео всичко, което каза днес кметът за стадионите на Локо и Ботев!

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).