БФС с нов план за край на сезона, този път доста по-интересен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
11:34 / 03.05.2020
4083
Ръководството на БФС обсъжда и нов план за край на сезона. Досега опциите бяха две - доиграване на двата кръга от редовния сезон в Първа лига, или на цялото първенство. На масата вече има и трети вариант, който е много вероятно да бъде приет. Той включва съкращаване на плейофите наполовина. В тях по правилник да предвидени 10 кръга, но ще останат само пет.

Така отборите от топ 6 ще изиграят по седем шампионатни мача след рестарта. Лудогорец и Арда ще са с по един повече, защото мачът между тях беше отложен. При този вариант ще остане и баражът за Лига Европа, като той ще противопостави седмия срещу третия или четвъртия в първенството.

Двете групи във втората осмица също ще се играят в съкратен вариант - с по 3 вместо по 6 кръга. След това битката за това кой ще поеме към спасение и кой към баражи за оцеляване ще е в по една среща, информира "Тема спорт". Планира се първенството да се поднови на 5 или 12 юни.


Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 20


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).