Опитен играч на Спартак: Без футбол не мога да живея

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
19:18 / 09.04.2020
2805
Кирил Георгиев е един от най-опитните футболисти на Спартак (Пловдив). Той е роден на 10.12.1990 г. в Пловдив. Юноша е на Реал Пловдив, като е играл в юношите на Локомотив и Брестник, където на 16 години прави първи стъпки в мъжкия футбол. След това преминава в Хебър, където има 20 мача и 20 гола. По-късно играе последователно в Любимец, Гигант (Съединение), Поморие и отново в Хебър. 

В Спартак Пловдив Кирил Георгиев е от лятото на 2019 г. Той даде кратко интервю за клубния сайт на "гладиаторите".

Липсва ли ти футболът?

- Ден без футбол е загубен ден! Без футбол не мога да живея...

Как поддържаш форма по време на карантина?

- Честно  казано, не поддържам много форма, понеже почивката е доста голяма около 2/3 месеца, а аз влизам във форма за около 15 дни. Но в седмицата 2 пъти играя джитбол с моя голям приятел и съотборник Христос Доков.

Как се представи отборът дотук?

- Отборът се е представил добре, щом целта за полусезона е изпълнена (първо място), но можеше да вземем още някоя точка, все пак съм максималист. 

Къде виждаш Спартак в новото първенство?

- Спартак го виждам в трета лига от новия сезон. Имаме доста талантливи юноши, които трябва да налагаме и обиграваме за професионалния футбол в по-следващи години, защото Спартак трябва да е минимум във Втора лига! 

Какво те задържа в Спартак?

Ами в Спартак ме задържат много неща, но ще кажа само три - президентът с неговите идеи, честност и коректност; възможността за развитие; базата за работа. 

Кой ти е най-добрият момент в кариерата?

Най-добрият ми момент в кариерата е може би осминафинал за купата срещу Левски (София), където завършихме 0:0 а при дузпите отпаднахме, въпреки че вкарах първата дузпа. 

Какво е за теб Спартак?

- За мен Спартак с една дума е "Свобода".


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).