Нов вариант за край на сезона: Без изпадащ, а първите 4 отбора от Втора лига влизат в елита?

Автор: Стойчо Генов
Коментари (13)
10:18 / 27.03.2020
7046
Генералният секретар на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов лансира нов вариант за довършване на сезона в професионалния ни футбол. До него може да се стигне, ако сегашният шампионат не бъде доигран, каквато опасност става все по-реална.

Ето какво каза Караиванов в ефира на Диема спорт:

Болката на клубовете е какво ще се направи при окончателно прекратяване на първенството. Завършването на първенството по спортно-технически критерий е най-добрият вариант, но при тази ситуация в света и Европа, той е почти невъзможен. България засега е в добро положение благодарение на мерките, които се взеха от държавата, и поведението на хората.

Ако ситуацията го наложи, и след окончателно решение на ФИФА и УЕФА, бих предложил на клубовете у нас вариант, който е базиран на идеята на колегите от Арда, но го допълва. Временното класиране става крайно, без изпадащи отбори от efbet Лига, първите четири от върха на Втора лига да получат право на промоция. Без изпадащи отбори и от Втора лига.

Това означава от новия сезон в елита да стартират 18 отбора и да изиграят 34 кръга. Това ми е идеята за пред клубовете и БФС.

Бих призовал всички - идва време за жертви, компромиси и солидарност. Целта е да излезем от кризата с минимални поражения.


Виж коментарите (13)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).