Локо и още 5 клуба поискаха прекратяване на шампионата?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (23)
16:30 / 20.03.2020
6881
Няколко отбора от Първа лига са се обединили около предложение за прекратяването на първенството. Идеята засега се подкрепя от 6 клуба - Локомотив Пловдив, Арда, Царско село, Етър, Дунав и Ботев (Враца). Информацията е на dsport.bg и засега не е потвърдена официално от нито един от въпросните клубове.

Предложението гласи няколко точки:

"Да се прекрати първенството на ЕФБЕТ лига и Втора професионална лига за сезон 2019-2020 и да се обяви моментното класиране за окончателно. Да се прекрати турнира за купата на България и тази година да не се излъчва победител в този турнир. За участници в турнирите на УЕФА да се определят първите 4 в класирането на ЕФБЕТ лига към момента. (УЕФА дава свобода на местните федерации да администрират първенствата и турнирите си и не забранява при прекратяване на първенството или другите национални турнири в определен момент, местната федерация да излъчи участници в турнирите на УЕФА. Единственото абсолютно ограничение е, че определените клубове следва да са лицензирани за турнирите на УЕФА от страна на БФС).

Да бъде определен за отпадащ във Втора професионална лига, последният в класирането на ЕФБЕТ лига към момента. За сезон 2020-2021-ако се провежда такъв, да се увеличи съставът на Първа професионална лига на 16 отбора и съответно в нея да се класират първите три отбора от Втора професионална лига към момента на прекратяване на първенствата.

Допълнителните детайли по формата на първенството на Първа и Втора професионална лига (начин на провеждане, изпадащи и класиращи се) следва да се уточни дотълнително преди началото на сезон 2020-2021.“


Виж коментарите (23)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).