БФС с остър отговор към Херо след скандалното му изявление

Автор: Стойчо Генов
Коментари (1)
12:15 / 09.03.2020
2805
На свое заседание Съдийската комисия към БФС се запозна с разпространените в медиите изявления на старши треньора на ПФК "Берое“ Стара Загора Димитър Димитров - Херо по отношение на главния рефер на срещата ЦСКА – Берое (24 кръг от първенството на ППЛ, играна на 07.03.2020 г.) Ивайло Стоянов и действията на БФС при назначенията на съдиите за футболните срещи.

СК при БФС категорично се противопоставя на изнесените неверни твърдения относно намеса при назначаването на съдиите от всички отбори с изключение на 4-5, както се твърди в интервюто. Призоваваме за проява на професионализъм и феърплей както преди, по време, така и след провеждането на срещите от първенството, се казва в становището на БФС.

С оглед установяване на посочените факти и обстоятелства в интервюто призоваваме г-н Димитров да изнесе пред футболната общественост известните му такива. Това би дало възможност на органите на БФС да предприемат необходимите мерки, ако това се налага. В случай, че г-н Димитров не разполага с такива, призоваваме да не се правят неверни внушения, които нагнетяват излишно напрежение във футболните среди.

СК при БФС уверява всички клубове и фенове, че не е наличие каквато и да била намеса в работата на комисията при изготвяне на нарядите на съдиите.

Отделно от предприетите от БФС действия, СК при БФС ще предприеме действия и пред компетентните държавни органи с оглед установяване на посочените в интервюто твърдения.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 28


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).