25 млн. за Ботев, 12 за Локо! Ето какво каза кметът за двата стадиона!

Автор: Стойчо Генов
Коментари (92)
09:33 / 28.02.2020
21518
От отпуснатите от държавата пари 25 милиона лева ще са за строителството на стадион "Христо Ботев", а останалите 12 млн. лева - за стадион "Локомотив". За другите два футболни клуба Спартак и Марица няма да има пари. Това заяви днес кметът на Пловдив Здравко Димитров, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Ето какво каза градоначалникът пред нашата камера:

Г-н Борисов си изпълни поетия ангажимент и отпусна пари за изграждане на спортна инфраструктура – разбирайте за стадион "Христо Ботев" и за стадион "Локомотив". 25 милиона са за "Колежа", а останалите 12 млн. - за "Лаута". Всичко друго е спекулации. Аз не съм поемал ангажимент за Спартак и Марица. Който може да осигури пари за тях, да го направи.

Дават се пари на Пловдив и за 5 училища - за физкултурни салони. Въпросните училища са СУ "Найден Геров“, ОУ "Душо Хаджидеков, "Софроний Врачански", "Свети Седмочисленици" и "Екзарх Първи". Има и две училища в Асеновград. Тук в Пловдив отдавна не са строени физкултурни салони. В случая даваме пари и за масовия спорт, както и за високо спортно майсторство – стадионите. Около 25 млн. са парите за 50 училища. Пада се средно по 500 000 на училище.

Утре г-н Борисов ще ни дойде на гости – 10 часа ще бъде на стадион "Локомотив". След това в 11 часа ще е на "Колежа". В 11,30 часа иска да посети училище "Найден Геров". След това ще ходим на кръговото на Асеновградско шосе. След това ще отидем до Асеновград за едно малко училище, но ще говорим допълнително с кмета.

Колкото до двата футболни клуба, трябва да представят проекти за стадионите и ще бъде обявена обществена поръчка. Ще се следи всеки един лев как ще се изразходва. В това отношение ще бъда безкомпромисен. Ако на Локомотив стигнат тези 12 млн. лева – могат да инвестират и в база за детско-юношеската школа. Зависи как ги изразходват. Нагледал съм се на много неща. Ако има концесия, законно не могат да се дадат пари. Така че тази концесия за стадион "Локомотив“ е спряна.

След решението на правителството, ми се обадиха единствено Христо Крушарски и Ангел Палийски. Другите се изпокриха. В такива ситуации си личи кой е мъж и кой подклажда отзад напрежение. Вие коментирайте исканията за моя оставка. Трябваше да имат малко търпение. Как ще ме гледат в очите, като не съм спрял да работя за тях. Най-лесно е байряка и "Оставка“. Какво ще промени това?

Ботев имат два варианта за проект. Преработен е. Не мога да кажа срокове за стартиране на строителството. Топката е в двата клуба. Когато си направят проектите и ги представят. Каквото зависи от нас, ще им помагаме. Пожелавам и на единия и на другия отбор още по-големи успехи.

Гледайте в прикаченото видео цялата пресконференция на кмета!

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (92)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).