Балъков: Кристиан достигна максимума в Ботев! Смятах, че ще отиде в Левски

Автор: Стойчо Генов
Коментари (2)
15:34 / 11.02.2020
3239
Бившият национален селекционер Красимир Балъков разказа доста интересни неща за качествата на новото попълнение на хърватския Хайдук (Сплит) Кристиан Димитров. Легендата на българския футбол води хърватския гранд през сезон 2011/12у а освен това при него защитникът направи своя дебют за националния отбор.

"Кристиан Димитров трябваше да направи следващия ход в кариерата си. В България достигна максимума с представянето си за Ботев Пловдив. Направи дебюта си в националния отбор срещу Чехия, а ние загубихме с 1:2 в Прага. Но Димитров изигра добър мач. Имаше една грешка, но всичко останало беше на ниво. Оправда доверието ни, защото в крайна сметка е млад футболист“, заяви Балъков пред изданието jutarnilist.hr.

"Според мен Кристиан е най-добрият защитник в България, въпреки че ще навърши 23 години този месец. Все още не сме разговаряли, но ще му се обадя, за да го подкрепя. Знам качествата му и къде отива. Той ще има голяма подкрепа зад гърба си с опитен треньор и отбор, който се бори за титлата. Ще отнеме известно време, за да се адаптира към по-големите изисквания, но не се съмнявам в Димитров“, допълни бившият национален селекционер на България.

"Кристиан е бърз и много труден за преодоляване. Агресивен е, какъвто трябва да бъде централният защитник. Опасен е и в противниковото наказателно поле, където има невероятен отскок. Той вкара пет гола за Ботев Пловдив през сезона, което е страхотно за централен защитник. Димитров реализира попадение и за националния отбор във втория си мач срещу Косово“, каза още Балъков.

"Трябва да призная, че миналата година мислех, че ще отиде в Левски. Не мога да кажа защо трансферът не беше реализиран, но в крайна сметка той направи по-силен ход за кариерата си. За футбола в България не е хубаво млад играч да заиграе в чужбина, но за самия футболист трансферът в Хайдук е голяма стъпка напред. Надявам се да се представя за България и Хайдук достойно“, допълни легендата на българския футбол.

"Всеки добър футболист се приспособява бързо към изискванията на различните треньори. Вярвам, че Димитров ще направи това. Има качествата. Знанието е от първостепенно значение, а когато го имаш идва и опитът, който се трупа с години. Димитров е много перспективен футболист, така че работата му в Хайдук ще бъде чудесна основа за бъдещата му кариера. Той играе с десния крак, така че ще е най-полезен отдясно в центъра на защитата, защото има и добро подаване“, заяви Красимир Балъков.


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).