Ботев остава в "А" група след победа над Вихрен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:49 / 31.05.2009
16379
Ботев се спаси от изпадане кръг преди края, след победа над Вихрен с 3:1. Головете за "канарчетата" отбелязоха Георги Андонов, Костадин Гаджалов и Георги Аврамов.

Двубоят започна по-добре за "жълто-черните", които бяха крайно мобилизирани да спечелят този двубой, но припряността в действията не им позволяваше да създадат чисто голово положение до 15-та минута.

Първата реална голова възможност за Ботев бе пропиляна в 25-та минута, когато Георги Андонов се засуети в наказателното поле и пропусна да нанесе решаващ голов удар.

Все пак нападателя се реваншира 5 минути по-късно, когато се възползва от хубаво подаване на Омониго Темиле и откри резултата.

В края на полувремето Тодор Тимонов на два пъти имаше възможност да удвои преднината на "канарчетата", но ударите му бяха отразявани от вратаря на гостите.

След подновяването на играта "жълто-черните" сами си навлякоха неприятности. При едно центриране в наказателното поле Павел Станев реагира слабо и подари топката на играчите на Вихрен, тя попадна в Шукардиня, който безпроблемно направи 1:1.

Този гол събуди изпадналите в летаргия в началото на полувремето "канарчета" и те св вдигнаха да връщат попадението. Костадин Гаджалов след центриране успя да даде нова преднина на Ботев в 66-та минута.

След това попадение "жълто-черните", отново чрез Тимонов, пропиляха нови възможности за гол, за да се стигне до 82-та минута когато Георги Аврамов успя да направи резултата 3:1, с което остави окончателно Ботев в елита.

Десет минути преди това попадение Еривертон от гостите получи втори жълт и съответно червен картон.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).