Асен Златев и "Пътят на Скитника" направиха впечатляващ празник в Царимир

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:48 / 15.12.2019
3684
Асен Златев, олимпийски шампион по вдигане на тежести, отново направи впечатляващ празник в родния Царимир. Подобно нещо местните хора помнят, когато през 1980 г. големият човек и спортист се завърна със златния медал от Москва.

В съботния ден Златев събра цяло село за представяне на униканата си автобиографичната книга "Пътят на Скитника".

Тържеството беше уважено и от легендарни личности в българския и световния спорт, включително Йордан Митков - първия олимпийски шампион на Пловдивска област, златния медалист от Сеул през 1988 г. Севдалин Маринов, Румен Александров, Стефан Тупаров, Стефан Ботев и Иван Чакъров – всички призьорите от олимпийски игри, световни и европейски първенства.

На крака в Царимир пристигнаха още треньорът Ганчо Карушков и Христо Меранзов – знаменит ръководител на българския спорт, тясно свързан с щангите. Тук бяха още Атанас Балкански – кмет на общинския център Съединение, кметът на Царимир Атанаска Бешликова, много общественици и близко до спорта хора.

В приветствията на всички чухме много впечатляващи думи за големия шампион. Ганчо Карушков - треньорът, на когото Златев дължи много, отбеляза, че три неща са изградили от неговия визпитаник голям човек и шампион – наследственият ген, трудът който е религия за всички в Царимир, обичта и признането, с които Асен Златев се отнася към всички около него и ответните чувства от тях.

85-годишният Христо Меранзов, пристигнал специално за тържеството от София, заяви, че е дошъл да поздрави Шефа (б.р.един от прякорите на Златев) за неговото специално място, което шампионът заема в историта на българския спорт и в личните му спомени.

След сърдечните думи, отправени към забележителния спортист и човек, кметът на Царимир Атанаска Бешликова му връчи специален плакет и колаж от фотоси.

Асен Златев отдели много време за автографи на всички, които се сдобиха с първия том на "Пътят на Скитника".

Тържеството завърши с курбан и пищно хоро на мегдана в Царимир.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).