Зимна чистка в Ботев от финансови съображения

Автор: Стойчо Генов
Коментари (6)
09:12 / 14.11.2019
7478
Сериозна зимна чистка може да има в Ботев (Пд). Клубът иска да освободи почти всички чужденци. От една страна, желанието на ръководството е да се налагат приоритетно кадри на школата. От друга, раздялата с иностранците ще доведе до съкращения в бюджета за заплати.

Генерално "канарчетата" предпочитат да разчитат на повече български състезатели. Сред желаните през зимата е Николай Бодуров, но разжалваният капитан на ЦСКА е доста скъп за стандартите на Ботев. Бранителят се е заинтригувал от възможността да играе за жълто-черните, но чисто финансово подобна договорка ще се случи трудно.

Сред тези, които може да напуснат Ботев през зимата, е и десният бек Джонатан Перейра. Съображенията за евентуална раздяла с него обаче няма да са спортно-технически, а финансови, твърди "Тема спорт". Бразилецът получава една от най-високите заплати. И макар да се представя солидно, не е изключено Ботев да потърси начини да се раздели с него. Джонатан имаше здравословни проблеми и пропусна голяма част от есенния дял. Той е записал само 7 участия и 296 минути в елита.

Джонатан не се ползваше с доверие при Желко Петрович, като започна само два пъти при него - 0:1 от Славия и 0:3 от Ботев Вр. Ферарио Спасов обаче постепенно върна Джонатан. Той се появи като резерва срещу Лудогорец и Арда, а срещу Дунав (2:1) вече записа 90 минути. През миналия сезон бразилецът имаше някои доста силни изяви.


Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).