Дубълът на Локо падна тежко от Литекс

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:01 / 05.05.2009
1901
Втория тим на Литекс вкара четири безответни гола на Локомотив като гости на помощния терен на Лаута в мач от 25 кръг на дублиращата група. Гостите превъзхождаха своя съперник в първата половина от срещата, но липсата на късмет и концентрация също попречи на "смърфовете" да отбележат поне едно попадение.

Гостите от Ловеч почнаха с ранен гол, като още в 8-мата минута Момчил Цветанов центрира остро по земя и в малкото наказателно поле Страхил Попов не сбърка - 0:1. В единтична ситуация след нови осем минути Попов разпечата вратаря Стефан Йонов, като асистенцията този път бе на Георги Миланов. В 28-ата минута именно Миланов бе изведен на скорост срещу Йонов и прекара топката покрай тялото му за класическото 0:3. Първата по-сериозна опасност за домакините дойде в 37-ата минута, когато капитанът Жеко Йорданов засече с глава центрирана отляво топка, но защитник в оранжево изчисти от голлинията. В същата атака Христиан Попов изпълни чудесен пряк свободен удар, който затрудни максимално вратарят на Литекс Тодор Тодоров.

След почивката гостите отстъпиха инициативата, но въпреки това отбелязоха последното четвърто попадение от единствената си по-сериозна акция. Преди това обаче пред вратата на Тодоров стана горещо. Първо Петър Лазаров засече от въздуха неудобна топка от малък ъгъл, която мина над противниковата греда. В 61-ата минута Любо Цеков не уцели добре кълбото, но все пак то удари слабо страничния стълб на гостите. В следващата атака пък Веселин Марчев сложи топката на главата на Герасим Заков, но изпълнението му мина над гредата. В 68-ата минута резервният страж Тодор Стоянов - Додо отрази мощен удар на Диего Фераресо, но при втория опит Страхил Попов бе безпощаден - хеттрик и 0:4. В последните минути на срещата Герасим Заков подходи безотговорно и сам срещу вратаря Васил Тодоров стреля слабо, така че стражът да спаси.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).