Швейцарски вестник сравни пловдивчанин с легендарния Майкъл Фелпс

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
16:28 / 24.07.2019
8906
Изгряващата звезда на родното плуване Йосиф Миладинов бе сравнен с великия Майкъл Фелпс. Нещо повече - статистиката показва, че 16-годишният пловдивчанин дори е по-бърз от легендарния американец, когато той е бил на неговата възраст. Сравнението направи швейцарският авторитетен вестник "Цюрихер Оберлендер" (ZO), който отдели цяла страница за безспорния роден талант.

Както Plovdiv24.bg вече информира читателите си, Йосиф Миладинов живее и тренира вече повече от година в Швейцария.

В началото на юли пловдивчанинът спечели сребърен медал на 100 метра бътерфлай от европейското първенство по плуване за юноши и девойки в руския град Казан, спирайки хронометрите на 52.11 секунди, което е нов национален рекорд за мъже.

"Това момче скоро навърши 16 години, но вече е световна класа. Постиженията му в бътерфлая са по-добри от тези на Майкъл Фелпс, когато той е бил на тази възраст", заявява холандецът Герард Мюерланд, който повече от 20 години е главен треньор на плувен клуб "Устер Вализелен". Именно в този клуб се готви в момента Миладинов.

Припомняме, че Майкъл Фелпс е спортистът с най-много златни олимпийски медали за всички времена. Американският плувец има 28 олимпийски медала, от които 23 златни.

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 21
Днес: 7


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).