Пловдивски талант се класира на финал в турнир от първа категория на Тенис Европа

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
09:33 / 07.06.2019
3290
Катерина Димитрова (ТК "Пловдив 1981", Пловдив) се класира за финала на двойки на турнира за юноши и девойки до 16 години във Фолиньо (Италия). Надпреварата е от най-високата първа категория на Тенис Европа. 

Поставените под номер 1 при девойките Катерина Димитрова и Лаура Хейтаранта от Финландия победиха с 6-4, 0-6, 10-8 четвъртите в схемата Дария Хомутсианская от Беларус и Джорджия Педоне от Италия. В спор за титлата пловдивчанката и финландката ще играят срещу вторите в схемата рускини Анастасия Гурева и Ксения Зайцева.

За съжаление българското участие на сингъл приключи на четвъртфиналите. Катерина Димитрова отстъпи с 6-3, 4-6, 4-6 на Петра Марчинко от Хърватия. Динко Динев (ТК "Авеню", гр.Бургас) загуби с 2-6, 5-7 от Адалфо Валехо от Парагвай.

Катерина Димитрова и Динко Динев участват в турнира като част от отборите на ITF и Тенис Европа. Талантливите българчета ще бъдат част от тимовете до 16г. за тренировки и турнири през месец юни. В този период Катя и Динко ще участват в четири турнира в Италия и Гърция. Инициативата е финансирана от фонда за развитие на Гранд шлем държавите. Избирането на състезатели в престижния отбор става възможно с покриването на редица критерии от тяхна страна и от страна на БФТенис.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).