Футболът ще търси таланти в "Столипиново"

Автор: Мариана Панчева
Коментари (1)
16:11 / 23.05.2019
3416
С прекрасно ново, цветно и здраво спортно игрище се сдобиха децата от квартал "Столипиново"; към него има и екстра - районната администрация е назначила специален треньор, който да ангажира вниманието на кандидат-футболистите. Както Plovdiv24.bg вече писа, лентата днес символично отрязаха кметът Иван Тотев, кметът на район "Източен" Николай Чунчуков. Общата стойност на проекта е 211 000 лева. Фондация "Пловдив 2019" също се включва в него - с нейна помощ ще се изградят трибуни и пейки към игрището.

"Това не е първата инвестиция тук, но се радвам, че освен инвестициите в училища, детски градини и улична инфраструктура, вече надграждаме. Това е прекрасно, здраво игрище, стремим се да направим нещо устойчиво", коментира по този повод кметът Иван Тотев. Той разказа още, че в района на граждански договор е назначен и футболен треньор с опит и подход към децата - Филип Шейгун.

"Още през 2007 година, когато бях кмет на район "Източен", той ръководеше отбор тук", върна лентата градоначалникът. Отделно - амбицията е да се ангажира вниманието на пловдивските футболни клубове.

"Не е шега. Това са деца, които виждат начин за развитие в спорта. Техните възможности не са толкова големи, колкото на останалите деца, това е затворена общност, която трудно излиза и контактува. Но едно дете да излезе от тук, то ще е пример за 1000 други."


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).