Искаме си Гребната база, но само за стопанисване

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:50 / 21.04.2009
4617
Гребната база да бъде дадена на общината за стопанисване и управление ще предложи да поискат общинските съветници от Министерския съвет чрез областния управител Тодор Петков кметът Славчо Атанасов. "Предложението е включено в дневния ред на сесията в четвъртък", съобщи председателят на Общинския съвет Илко Илиев за Plovdiv24.bg.

Гребната база е един от спорните между държавата и общината имоти. Тя има актове и за държавна, и за общинска собственост. Тъй като обаче Гребният канал е категоризиран като спортен обект с национално значение, според Закона за физическото възпитание и спорта, съоръжението и прилежащите му територии са публична държавна собственост.

За да се грижи по-добре за комплекса, общината иска официално да й бъде предаден за стопанисване. Предстои много работа по канала, включително и изграждането на допълнително водно трасе, до Световното първенство по гребане през 2012 г., на което Пловдив ще бъде домакин.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 17
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).